Anasayfa /  Kültür sanat

Fazıl Say, Orhan Pamuk'a sahip çıktı: Kitaplarında ben bir 'Atatürk düşmanlığı' bilmiyorum

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Veba Geceleri romanında Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'a ilişkin "Evindeki dev kütüphanesinde bir tam duvar Atatürk’e ayrılmıştı, yüzlerce Atatürk kitabını okumuş, kitaplarında ben bir 'Atatürk düşmanlığı' bilmiyorum" dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2021 18:44

Piyanist Fazıl Say, yazar Orhan Pamuk'a Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret gerekçesiyle soruşturma açılmasına ilişkin olarak, "Orhan Pamuk'un kitaplarında bir 'Atatürk düşmanlığı' bilmiyorum" düşüncesini dile getirdi.

Say, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Orhan Pamuk’un “Atatürk düşmanlığı” konusuna gelince; evindeki dev kütüphanesinde bir tam duvar Atatürk’e ayrılmıştı, yüzlerce Atatürk kitabını okumuş, notlar tutmuş. Kitaplarında ben bir 'Atatürk düşmanlığı' bilmiyorum. İki üç cümlesi yoruma açık belki ama bu kurgu. Bence değil. Bilmediği konularda insanları suçlayanlar haliyle çok. 'En çok önyargı bizim ülkededir' demek istemiyorum. Ama çok önyargı var bu gerçek" ifadesini kullandı.

İşte Say'ın o paylaşımı:

Yorumlar