Anasayfa /  Yaşam

Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu

Bu sabah hayatını kaybeden Türk sinemasının usta ismi Fatma Girik’in ölüm nedeni belli oldu. İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2022 11:12

Bu sabah hayatını kaybeden Türk sinemasının usta ismi Fatma Girik’in ölüm nedeni belli oldu. İşte haberin detayları...

Yeşiçam’ın efsane sanatçısı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Fatma Girik'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, "Covid 19'a bağlı tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti" denildi.

HALE SOYGAZİ: 15 GÜN ÖNCE KONUŞTUK, GAYET İYİYDİ

Hale Soygazi Haber Global yayınında yaptığı açıklamada, "15 gün önce konuştuk, gayet iyi konuşuyordu ama işte bu hastalığı atlatamadı. Çok değerli bir oyuncumuz. Gayet iyiydi, gelin dedi, geleceğiz dedik. Tabii çok uzun konuşamıyorduk, tedavisi sürdüğü için ama gayet iyiydi" dedi.

PERİHAN SAVAŞ: HERKESE SEVGİ VERDİ, HERKESİ KUCAKLADI

Perihan Savaş ise Haber Global'deki yayında, "Çok hizmetler verdi, gerek belediye başkanlığı döneminde, gerek televizyon programlarında. Herkese sevgi verdi, herkesi kucakladı. Çok güzel, değerli bir insandı. Çok üzgünüm. Bir yere kadar geliyor demek ki... Memduh Ün ile ikisinin aşkı çok büyüktü, kavuştular diye düşünüyorum." dedi.

NURİ ALÇO: BİZ ONA MORAL VERMEYE GİDERDİK, O BİZE MORAL VERİRDİ

Nuri Alço ise Haber Global'de "İstanbul'a gelmişti, sağlık sorunları vardı. Kalça kırığından sonra da ziyeret etmiştim, bir türlü düzelemedi. Son zamanlarda rahatsızdı. Koronaya mı yakalandı, ne oldu böyle. Şen şakrak bir insan, hiçbir zaman kendini bırakmayan, kalçası kırıldığında bile güldüren bir insan. Biz ona moral vermeye giderdik, o bize moral verirdi" ifadelerini kullandı.

 

"SİNEMAYA İLK O BAŞLADI, EN ERKEN DE O GİTTİ"

Sinema yazarı Atilla Dorsay, "Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri. Sinemaya hepsinin arasından en erken o başlamıştır. İlk o başladı, en erken de o gitti. Tam olarak Yeşilçam'ın en parlak yıllarında Memduh Ün'le ilişkisi başlıyor, evleniyor. Yeşilçam'da tek bir erkeğe bağlı kalan sanatçı da çok azdır. Kent kadınını oynadığı gibi köylü kadınları da çok iyi oynadı" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN ERSOY: HALKIMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk sinemasının kıymetli isimlerinden Fatma Girik'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz sinemasının bir dönemine damga vuran sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Halkımızın ve Türk sinemasının başı sağ olsun" dedi.

 

Yorumlar