Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Fatih Terim'den Lazio maçı öncesi Marcao açıklaması!

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında İtalyan ekibi Lazio ile karşı karşıya gelecek Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, takıma geri dönen Marcao'nun Lazio maçında forma giyip giymeyeceğine ilişkin kararını aktarırken Ryan Babel hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2021 18:04

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında İtalyan ekibi Lazio ile karşı karşıya gelecek Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, takıma geri dönen Marcao'nun Lazio maçında forma giyip giymeyeceğine ilişkin kararını aktarırken Ryan Babel hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray , UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında İtalyan ekibi Lazio'yu konuk edecek. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Fatih Terim'in Lazio maçı öncesi basın toplantısındaki açıklamaları:

"Marsilya, Lazio, Lokomotiv Moskova ve Galatasaray dörtlüsü; Avrupa kültürü olan ve oynadığı her yerde köklü kulüpler. Açıkçası bir Şampiyonlar Ligi kurası çekseniz veya Şampiyonlar Ligi'nde şu grupta şu takımlar geldi deseniz kimsenin yadırgamayacağı bir grup. Hepsi de çok güçlü. Bunların ilki Lazio. Meslektaşın Maurizio Sarri yönetiminde şampiyonluğa oynayabilecek kapasitede, çok güçlü bir takım kurdular. Marsilya, zaten çok iyi başladı. Lokomotiv de bu arenaya alışmış, bu arenada bulunan, önemli işler yapabilecek bir takım"

"Çok iyi bir kadrosu var Lazio'nun. Bu oyuncu daha önde demek diğer oyunculara büyük haksızlık olur diye düşünüyorum. Lige de iyi başlamışlardı son Milan maçına kadar. Ama karşısında da dediğiniz gibi yeni kurulmuş, birçok oyuncusunu değiştirmiş, yaş ortalaması çok genç bir Galatasaray var. Ben oyuncularıma güveniyorum. Muhakkak ki hata yapacaklardır. Biz de bu hatalara en aza indirgemek için uğraşacağız. Gençlerimiz, bu arenada kendini daha da göstermeli. Kolay bir maç olmayacak ama yarının programa baksaydım maçı seyretmek için programıma alırdım. Keyifli geçeceği kesin. Takımıma, gençlerimize ve diğer arkadaşlarımıza güveniyorum. Burada da çok iyi bir fikstür ile başlamadık. İçeride Lazio, dışarıda üst üste iki deplasman. Oynadığımız son 10 maçı çeşitli sahalarda oynadık. Bunların 8'ini de kaybetmedik. Kendi sahamız, seyircimiz ile ilgili özlemimiz var. Grupta her maç zor. İnşallah sonuna kadar iddiası olan bir Galatasaray olur"

"Bunu hep ısrarla vurguluyorum. Taraftar, Galatasaray takımının en önemli unsuru. En önemli destekçisi... Onlarla birlikte Ali Sami Yen'de yazılan tarihleri düşününce çok yol kat etmişiz, çok kupalar, çok maçlar kazanmışız. Futbolun tadının tuzunun taraftar olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bizim onları özlediğimiz kadar onların da bizi özlediğini düşünüyorum. Galatasaray'ın taraftar ile yakaladığı tempo, bütünleşme çok önemli. O nedenle heyecanlıyız. Galatasaray taraftarının önüne ilk kez çıkacak oyuncularımız da var. Onları da yarın maç öncesi taraftarımızın çok iyi hazırlayacağını düşünüyorum. Kendi oynadıkları ülkelerde böyle bir taraftar ve sevgi seliyle karşılaştıklarını düşünmüyorum. Bizdeki oyuncuya tesir eden bir yaklaşım. Bu özlem veya bu kavuşma, sonunda güzellikle hepimizin mutlu olacağı bir sonuçla biter"

'Marcao'yu oynatabilirim'

"Marcao'nun cezasının bitmesi, oynayabilecek olması ile orada güçlü seçeneklerimiz olduğu kesin. Alpaslan, Luyindama, Nelsson ile Marcao var o bölgede. Henüz karar vermedim. Henüz kadroyu belirlemedim. Savunma hattında seçeneklerimizin olması iyi. Bize bu sezon ihtiyaç duyduğumuz hallerde dört arkadaşımızın da yardımcı olacağı kesin. Beni sevindiren o. Yarın Marcao'yu da oynatabilirim. Henüz kadroyu hazır hale getirmedim"

Yorumlar