Anasayfa /  Politika

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak Uğur Dündar iddiası!

Altaylı, Yıldırım - İmamoğlu ortak programı ile ilgili İsmail Küçükkaya'yı bizzat Binali Yıldırım tarafından istendiğini Uğur Dündar'ın da Küçükkaya'yı arayarak "Sen de sunma" dediğini ileri sürdü.

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2019 20:18

23 Haziran'da yapılacan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından AKP'li Binali Yıldırım ile CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak TV programı ile ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı, çarpıcı bir iddia da bulundu. Altaylı, canlı yayın programına ilişkin Yıldırım'ın yakın ekibinden bir dostunun "Binali Bey ‘Tartışmayı Fatih Portakal sunsun’ önerisini getirdi. Ancak bu fikir destek görmedi. Yoksa Binali Bey, Portakal sunsun, Fox TV’de yapalım diyecek kadar gözünü karartmıştı" dediğini aktardı.

Programın moderatörü için 4 gazetecinin isminin bulunduğu bir liste hazırlandığını aktaran Altaylı, "Bu listeden İsmail Küçükkaya ismini bizzat Binali Bey istemiş. 'En muhalif o görünüyor. En azından kanalı itibarıyla muhalefetten olduğu algısı daha kuvvetli olacaktır' diyerek Küçükkaya’yı seçmişler" dedi.

İşte Altaylı'nın 'Bir değil iki hatta üç kez karşılaşsalar' başlıklı yazısının ilgili bölümü;

Uğur Dündar’ın İsmail Küçükkaya’yı arayarak 'Sen de sunma' dediği, hatta bu konuda baskı yaptığı iddiası ortalıkta dolaşıyor. Doğru mudur, değil midir bilmiyorum ama ciddi ciddi söyleniyor bu.

Program 45’er dakikalık üç bölüm olarak planlanmış. Aralar da 15 dakikalık aralar olacak. Yani kırkbeş dakika arada iki 15 dakika. Toplamda 2 saat 45 dakikalık bir yayın.

Bu süre içinde İsmail Küçükkaya’nın hazırladığı 20 sorunun sorulma ve yanıtlanma ihtimali yok. Çünkü her soru için aday başına 3 dakika yanıt süresi düşüyor.

Tecrübem bunun mümkün olmadığını söylüyor. Keşke adaylar bu şekilde bir değil 2 hatta 3 kez karşı karşıya gelselerdi diye düşünüyorum. Öyleyse varım"


Yorumlar