Anasayfa /  Politika

Fatih Altaylı: İstanbul seçimleri iptal edilecek

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi olasılığının yüksek olduğunu söylerken YSK üzerinde 'siyasi baskı' olduğunu iddia etti.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 13:27

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında 'İstanbul seçimlerin yenilenmesi' ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı. İstanbul seçimlerinin yenilenme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Altaylı, 'Bunun böyle olacağı 31 Mart akşamı belliydi' dedi.

YSK üyelerinin üstünde İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili ciddi bir 'siyasi baskı' olduğunu söyleyen Altaylı, YSK'nın ne tür bir karar vereceğini şimdiden bilinemeyeceğini söyledi.

Altaylı konuya dair yazısında: şu ifadelere verdi:

"Elbette YSK’nın ne karar vereceğini bilemeyiz ama YSK’ya yönelik “psikolojik baskı” çok açık.  Bu aynı zamanda “siyasi baskı” anlamına da geliyor."

'SANDIKLAR DEFALARCA SAYILDI AMA...'

Altaylı, İstanbul seçimlerine AKP tarafından yapılan itirazlar sonucunda sandıkların defalarca sayıldığını, fakat sonucun değişmediğini ifade etti.

İstanbul'da sandıkların defalarca sayılmasına rağmen sonuçların değişmediğini belirten Altaylı, AKP'nin taktik değiştirerek 'Sandık başkanlarının atanmasında usulsüzlük yapıldığı'na dair iddialarla İstanbul seçimlerine olan itirazlarını sürdürdüğünü söyledi.

Konuya ilişkin yazısında Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm argümanlar boşa çıktıktan, defalarca sayımlar yapıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın en önemli argümanı “sandık başkanlarının  atanmasındaki usulsüzlük” oldu. Bunun tam bir kanunsuzluk hali olduğunu ileri sürüyor AK Parti. Bunun sayım sonuçlarına nasıl bir etkisi olduğunu, sandık başındaki AK Partili müşahitlerin iddia edilen sayım hatalarına neden itiraz etmedikleri de ayrı bir muamma."

FETÖ MÜDAHALESİ VARMIŞ!

Altaylı, AKP'li yetkililerin İstanbul seçimlerine üstü kapalı bir 'FETÖ' müdahalesi olduğunu iddia ettiklerini ifade etti.

AKP'lilerin İstanbul seçimlerine dair farklı iddialara sahip olduğunu ifade eden Altaylı, diğer bir itirazın ise sandık görevlilerinin 'sandık başında uyutuldu veya kandırıldı' şeklindeki iddialara da sahip olduklarını söyledi.

AKP'nin İstanbul seçimlerine itiraz etmesine ilişkin olarak Altaylı: şu ifadelere yer verdi:

"Açık söylenmese de ima şu: 'Sandık başkanlarının atanmasına FETÖ’cüler müdahale etti. İlçe seçim kurulları sandık başkanlarını kendilerini verilen listelerden değil, dışardan atadılar.' Bunun tam bir kanunsuzluk hali olduğunu ileri sürüyor AK Parti. Bunun sayım sonuçlarına nasıl bir etkisi olduğunu, sandık başındaki AK Partili müşahitlerin iddia edilen sayım hatalarına neden itiraz etmedikleri de ayrı bir muamma. AK Parti sandıklardaki görevlilerinin de 'kandırıldığını ya da uyutulduğunu' düşünüyor."


Yorumlar