Anasayfa /  Foto Galeri

Farkındalığını artıracak Tantrik mastürbasyon! Tantra felsefesi nedir?

Kendinizi Keşfederken Farkındalığınızı Zirveye Çıkaracak Kutsal Cinsellik: Tantrik Mastürbasyonun, hem zihinsel hem de fiziksel faydaları bulunuyor. Bununla beraber ise geçmişten günümüze kadar gelen ve cinsel yaşamayı etkileyen pek çok felsefe var. Bunlardan biri de tantra felsefesi. Tantra ayinler ve semboller yoluyla ‘gizli enerji’yi keşfetmeye çalışır. Aslında amacı Tasavvuf felsefesinde olduğu gibi tanrı ile bütünleşmedir. Peki tantrik mastürbasyon nedir, faydaları nelerdir?

Farkındalığını artıracak Tantrik mastürbasyon! Tantra felsefesi nedir? - Sayfa 1

Pek çok kişi mastürbasyon yapıyor. Uzmanlar ise sık sık mastürbasyonun yararlarından bahsediyor.

Farkındalığını artıracak Tantrik mastürbasyon! Tantra felsefesi nedir? - Sayfa 2

Mastürbasyon kişinin hem zihinsel hem de bedensel olarak rahatlamasını sağlıyor.

Hatta yeni bir çalışmaya göre mastürbasyon bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Farkındalığını artıracak Tantrik mastürbasyon! Tantra felsefesi nedir? - Sayfa 3

Tantra felsefesi ise uzun zamandır var olan bir felfese.

Neotantra ya da Navatantra adıyla da bilinen bu uygulama, seksüel aktivitenin, ruhsal tatmin yaratan masaj, meditasyon, yoga gibi uygulamalarla birleştirilmesi anlamına geliyor

Farkındalığını artıracak Tantrik mastürbasyon! Tantra felsefesi nedir? - Sayfa 4

Daha kapsamlı bakacak olursak; Tantra nedir?

Tantra, kişisel kimliğinizi keşfetmeyi içeren eski bir manevi uygulama. Bunun amacı ise kişinin, kendisinin ve dünyanın gerçekliğini tecrübe etmesi.

Daha basit bir ifadeyle tantra; kendini keşfetmeyi ve farkındalığı teşvik eden zevk merkezli bir uygulama. Meditasyona benzeyen bu uygulama geçmişte cinsellikte de büyük yer edinmiş.

Tantra felsefesi seks için kullanılmış. Ancak tantra yatak odası dışında da faydalı olabilir. Neotantra’da, Hindu Tantra’sının tüm disiplinleri değil, sadece “kutsal cinsellik” denen ve alışılmışın dışında uygulamalar içeren bir kısmı kullanılır ve özellikle bu konunun gurusundan eğitim almak gerek