Anasayfa /  Politika /  Chp

Faik Öztrak'tan AVM tepkisi: Neden açılıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Park, bahçe gibi açık alanlar açılmazken, TBMM kapalıyken, alışveriş merkezleri neden açılıyor? Biz hariç, dünyada birçok ülkenin meclisleri sosyal mesafeye uyarak, dijital platformları kullanarak çalışıyor." dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2020 18:22

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

Toplantı sürerken açıklamalarda bulunan Öztrak, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastalara şifa diledi.

Salgın sürecinde dünyanın normalleşme stratejilerini uygulama aşamasına geldiğini belirten Öztrak, Türkiye'de de salgından çıkış stratejisinin ilk safhasına geçildiğini söyledi.

Salgının tam olarak kontrol altına alınamadığını belirten Öztrak, günlük vaka sayılarının azaldığını ancak yeni vakaların da gelmeye devam ettiğini ifade etti.

"KULÜPLERİMİZ, FUTBOLCULARIMIZ TEDİRGİN"
Öztrak, Kovid-19'a karşı başarılı bir tedavi yöntemi veya aşı bulunamadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saray hükümetinin açıkladığı normalleşme stratejisi kafaları karıştırıyor. Bugün, alışveriş merkezleri açılıyor. Yakın zamanda spor müsabakalarının da yeniden başlayacağı anlaşılıyor. Bilim Kurulu üyeleri, tüm bunlar hakkında endişelerini dile getiren açıklamalar yapıyorlar. Bu çelişkili kararların nerede, hangi gerekçelerle alındığını kamuoyu bilmiyor. Park, bahçe gibi açık alanlar açılmazken, TBMM kapalıyken, alışveriş merkezleri neden açılıyor? Biz hariç, dünyada birçok ülkenin meclisleri sosyal mesafeye uyarak, dijital platformları kullanarak çalışıyor.Türkiye Futbol Federasyonu, ligleri başlatmak için kendi özgür iradesiyle nasıl karar alabiliyor? Kulüplerimiz tedirgin, futbolcularımız tedirgin ama anlaşılan birileri liglerin açılması için baskı yapıyor. Bu baskıyı yapan kim? Maçları veren yayıncı kuruluş mu, bahis şirketleri mi yoksa başka güç odakları mı?"

Beşiktaş kulübünde hafta sonu bir futbolcu ve bir çalışanda virüs tespit edildiğini anımsatan Öztrak, "Peki, şimdi ne olacak? Bu koşullarda maçlar yeniden nasıl başlatılacak? Türkiye Futbol Federasyonu tüm bu soruların cevabını kamuoyuna mutlaka vermelidir." diye konuştu.

Etiketler Faik Öztrak CHP
Yorumlar