Anasayfa /  Politika

Faik Öztrak: Ukrayna Rusya savaşı maliyeti açıklandı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Rusya-Ukrayna savaşının bize doğrudan ticaret ve turizm yoluyla maliyeti var." dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2022 13:40

CHP Ekonomi Masası heyeti, Faik Öztrak başkanlığında 8 milletvekilinin katılımıyla Safranbolu ilçesinde Karabük iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Toplantıda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere krizlerle buhran yaşadığını, vadedilen hedeflere ulaşılamadığını iddia etti.

35-40 milyar dolar maliyeti varknuştu.

- "Sıkıntılara rağmen Türkiye'nin ciddi stratejik üstünlükleri var"

Öztrak, tüm sorunlara, sıkıntılara rağmen Türkiye'nin çok ciddi stratejik üstünlükleri olduğuna işaret ederek "Türkiye iyi yönetilse bu stratejik üstünlükler, hani o '2023 hedefleri' falan diyorlar ya onları sollatır bile. Bu ülke, 4,5 saatlik mesafede 58 ülkeye, 1,5 milyar nüfusa, 22 trilyon dolarlık bir pazara erişebiliyor.

Buna sahip dünyada başka ülke yok. Hele hele bu arz güveliğinin azaldığı, arz zincirlerinin kısaldığı bir ortamda bu muazzam bir avantaj." ifadelerini kullandı.

Ekonomi yönetimine ve acil alınması gereken önlemlere yönelik önerilerde bulunan Öztrak, Türkiye'nin yeni bir stratejiye ihtiyacı bulunduğunu, üretmesi gerektiğini, yeni kadrolara, yeni kurallara ve yeni kurumlara gereksinim olduğunu dile getirdi.

Ekonomiyle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Etiketler CHP Ukrayna Rusya
Yorumlar