Anasayfa /  Foto Galeri

Faik Ergin kimdir? Hangi yapımlarda rol almıştır?

Faik Ergin 16 Şubat 1978 tarihinde İskenderun, Hatay'da dünyaya gelmiştir. Faik Ergin kimdir: 42 yaşında Türk model ve dizi oyuncusudur. Faik Ergin'in kim olduğu, hayatı ve mesleki kariyeri hayranları tarafından merak konusu olmaktadır. Faik Ergin kimdir? Hangi yapımlarda rol almıştır?

Faik Ergin kimdir? Hangi yapımlarda rol almıştır? - Sayfa 1

Faik Ergin kimdir: Faik Ergin 1978 tarihinde İskenderun'da dünyaya gelmiş Türk oyuncu ve modeldir. Lise eğitimini İskenderun İstiklal Makzume Anadolu lisesi ve Libya’daki İngiliz Koleji’nde tamamlamıştır. Faik Ergin İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Faik Ergin 2000 yılında modellik kariyerine başlamıştır. 2000 yılında Best Model Of Turkey ve Best Model Of World yarışmalarına seçilmiştir. Yarışmalarda kendisini gösterdikten sonra da mankenlik yapmaya başlamıştır.

Faik Ergin kimdir? Hangi yapımlarda rol almıştır? - Sayfa 2

Faik Ergin'in Mesleki Kariyeri

Faik Ergin, Şahika Tekand Studio'sunda oyunculuk eğitimi almıştır. 2000 yılında yönetmen koltuğunda Mustafa Altıoklar'ın oturduğu Fosforlu Cevriye filminde küçük bir rol ile oyunculuk kariyerine ilk adımı atmıştır. Bu filmde Özgü Namal, Ali Sunal, Aysel Gürel ve Yeşim Salkım gibi başarılı oyuncular ile birlikte çalışma fırsatı olmuştur.

2000 yılında Şarkıcı filminde mühendis Selim Bey olarak rol üstlenmiştir.

2014 yılında Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği Küçük Ağa dizisi ile Kanal D ekranlarında seyirci karşısına çıkmıştır. Bu dizide de Sarp Levendoğlu, Zafer Algöz, Zeki Alasya, Birce Akalay, Hakan Bilgin, Emir Berke Zincidi, Banu Zorlu ve Kenan Ece ile birlikte rol almıştır. Küçük Ağa dizisinde Doktor Yusuf rolünü canlandırmıştır.

Faik Ergin kimdir? Hangi yapımlarda rol almıştır? - Sayfa 3

Faik Ergin, 2015 yılında Şenay Gürler ve Deniz Arcak ile birlikte Ayışığı Tarifesi isimli tiyatro oyununda rol üstlenmiştir. Aynı yıl Aşk Nerede isimli sinema filminde Ayça Erturan, Oya Aydoğan, Kadir Çöpdemir, Eylül Öztürk ve Selahattin Taşdöğen gibi isimler ile birlikte kamera karşısına geçmiştir. Bu filmde Ahmet rolü ile seyirci karşısına çekmiştir.

2016 yılında Cesur Yürek isimli dizide Murat karakteri ile, 2011 yılında Geniş Aile dizisinde Barlas Yılmaz karakteri ile, 2009 yılında Uygun Adım Aşk dizisinde Tayfun karakteri ile, 2007 ve 2008 yıllarında Genco dizisinde Tibet karakteri ile, 2006 yılında Hacı dizisinde Deniz karakteri ile, 2005 yılında Gümüş dizisinde Berk Şadoğlu karakteri ile ekranda yer almıştır. 2013 yılında Galip Derviş dizisine Ali Topan Sönmezoğlu karakteri ile konuk oyuncu olmuştur.2005 yılında Sinan rolü ile İffet filminde, 2006 yılında İsmail rolü ile Sakın Söyleme filminde, yine 2006 yılında Sadık ve Engin rolünde Öteki Oğul filminde rol üstlenmiştir. En son 2017 yılında Kanatsız Kuşlar dizisinde Kemal karakterini canlandırmıştır. Birçok dizi ve filmde rol üstlenen Faik Ergin’in geleceği de hayranları tarafından merak ediliyor. İlerleyen zamanlarda başka projelerde rol alıp almayacağını bekleyerek göreceğiz.