Anasayfa /  Güncel

Fahrettin Koca'nın paylaştığı haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca'nın gösterdiği haritadaki noktaların renklerinin ne anlama geldiğini merak konusu oldu. İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 22:13

TRHaberler ÖZEL | Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

7 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'de gerçekleştirilen toplam test sayısını, toplam vaka sayısını, toplam ölüm sayısını, toplam yoğun bakım hasta sayısını, toplam entübe hasta sayısını ve toplam iyileşen hasta sayısını açıklayan Fahrettin Koca, koronavirüs vakaları ile ilgili bazı görselleri de basına sundu.

Fahrettin Koca'nın gösterdiği haritaya göre Türkiye'de koronavirüslü hasta sayısı en çok İstanbul'da bulunuyor.

Birçok ilin gösterildiği haritalardaki renkli noktaların ne anlama geldiği ise merak konusu olurken Fahrettin Koca bu konuda bir açıklama yapmadı.

Sosyal medyadaki iddialara göre renkler, yoğunluğu belirtiyor. Yani Yeşil olan bölgeler koronavirüsün az rastlandığı bölgeler iken, sıralama yoğunluğa göre mavi, mor ve kırmızı olarak devam ediyor.

 

Ancak kullanıcıların tahminine göre bir başka olasılık ise haritalardaki noktalar, koronavirüse yakalananların yaşlarını belirtmek için renklendirilmiş.

Buna göre gençten yaşlıya göre yeşil, mavi, mor ve kırmızı olarak sıralanmış.

Fahrettin Koca'nın basın açıklamasında paylaştığı haritalar:

 

İstanbul Avrupa Yakası tablosu

İstanbul Anadolu Yakası tablosu

İstanbul tablosu

İzmir tablosu

Kocaeli tablosu

Sakarya tablosu

Zonguldak tablosu

Kaynak: TRHaberler / Berkan Çay

Yorumlar