Anasayfa /  Foto Galeri

Fahrettin Koca İstanbul'u ilçe ilçe uyardı: Sokağa çıkmayın! İşte o ilçeler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Çözüme en çok ihtiyaç duyduğumuz konu toplu ulaşımdır.' ifadelerini kullandı. Bakan Koca yüksek vaka artışı ile dikkat çeken ilçeleri 'Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısını yaptı.

Fahrettin Koca İstanbul'u ilçe ilçe uyardı: Sokağa çıkmayın! İşte o ilçeler... - Sayfa 1

Koronavirüs salgının başından bu yana Ankara’da düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısı, dün ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 5 günlük İstanbul programı kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi. 3 saat süren toplantı sonrası Koca özetle şu açıklamalarda bulundu:

Fahrettin Koca İstanbul'u ilçe ilçe uyardı: Sokağa çıkmayın! İşte o ilçeler... - Sayfa 2

Bilim Kurulu toplantısının ilk kez yapıldığı İstanbul'da Bakan Koca mesai saatlerine ve toplu taşımaya dikkat çekti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "İstanbul'da özellikle son bir hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62" dedi ve ilçeleri tek tek saydı.

Fahrettin Koca İstanbul'u ilçe ilçe uyardı: Sokağa çıkmayın! İşte o ilçeler... - Sayfa 3

Bakan Koca, 10 Ocak'ta başlayan Bilim Kurulu toplantılarının ilk kez Ankara dışında bir ilde yapıldığına dikkati çekti.

Fahrettin Koca İstanbul'u ilçe ilçe uyardı: Sokağa çıkmayın! İşte o ilçeler... - Sayfa 4

İşte Bakan Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların satır başları:
Bilim insanlarının katıldığı toplantının az önce sona erdiğini belirten Koca, "Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. Üç gün önce, İstanbul'da vaka sayılarının, Türkiye'nin yüzde 40'ına ulaştığını açıkladım. Kovid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4'ü İstanbul'dadır. Hekim ve hemşirelerden ambulans şoförlerimize kadar, bütün sağlık çalışanları, hastane yöneticileri, Bilim Kurulu üyeleri, ilgili bütün kurumlar olarak teyakkuzdayız." diye konuştu.