Anasayfa /  Foto Galeri

Facebook'un sanal dünyası Metaverse, sekse izin verecek mi?

Facebook'un sanal dünyası Metaverse ile ilgili henüz fazla detay duyurulmadı. Metaverse'nin geleceğiyle ilgili çok fazla haber yapılmaya ve nasıl olacağı hakkında çok fazla yorum yapılmaya başlandı. Sanal gerçeklik projesiyle ilgili çok dikkat çeken bir tartışma yürütülmeye başlandı. Metaverse başarılı olacak mı? Yapılan tartışmalardan biri de sanal evrende sekse izin verecek mi? Facebook'un cinselliğe katı bakışını yorumlayan uzmanlar, bu konuda umutsuz.

Facebook'un sanal dünyası Metaverse, sekse izin verecek mi? - Sayfa 1

Sanal gerçeklik projesi Metaverse, sanal evrense seks dahil pek çok tartışmayı beraberinde getirdi. Sanal evrende cinselliğe izin verilmemesi halinde Metaverse projesinin başarısız olacağı savunuluyor.

Facebook'un sanal dünyası Metaverse, sekse izin verecek mi? - Sayfa 2

Teknoloji milyarderi Mark Zuckerberg, Facebook şirketinin ismini "Meta" diye değiştirerek artık Metaverse'e odaklanacağını ekimde duyurdu. Independent Türkçe'nin aktardığına göre "tüketiciyi yeni bir evren sunan" sanal gerçeklik projesi, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu tartışmalardan biri, sanal evrende seks üzerine.

Facebook'un sanal dünyası Metaverse, sekse izin verecek mi? - Sayfa 3

New York merkezli Vice haber sitesinde yayımlanan yazıda, sanal evrende cinselliğe izin verilmemesi halinde Metaverse projesinin başarısız olacağı savunuldu. Facebook'un sanal dünyasına dair henüz fazla detay duyurulmadı. Adı belirtilmeyen bir Meta sözcüsü, Vice'a yaptığı açıklamada "Şirketin planlarının çoğu 5-10 yıl içinde anlaşılacak" dedi.

Facebook'un sanal dünyası Metaverse, sekse izin verecek mi? - Sayfa 4

Ayrıca Meta yöneticileri Andrew Bosworth ve Nick Clegg'in eylülde paylaştığı bir blog yazısında Metaverse projesi hakkında şu ifadeler yer aldı: "Kullanım koşullarının, gizlilik kontrollerinin ve güvenlik önlemlerinin yeni teknolojilere uygun olmasını ve insanları güvende tutmasını sağlamak için çalışıyoruz. Herhangi bir şirket tek başına bu işi yapmayacak. Doğru yapılması için endüstri genelinde uzmanlarla, devletlerle ve düzenleyicilerle işbirliği yapılması gerekecek."