Anasayfa /  Teknoloji

Facebook Watch Nedir?

Yaklaşık olarak ayda 2 milyar aktif kullanıcısı olan ABD'li sosyal medya devi Facebook, canlı yayın ve 'seç-izle' özelliklerini sunmaya başladı. İlk önce ABD'de sunulan bu özellik artık ülkemizde de kullanılabiliyor. Peki Facebook Watch Nedir?

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2019 06:27

Facebook Watch Nedir?

Bu özellik sayesinde kullanıcılar platform üzerinden diledikleri dizi, film ve programları izleyebilecekler. İstedikleri yayınları takibe alabilir ve kendi listelerini oluşturabilirler. Kullanıcılar arkadaşlarının takip ettikleri yerleri de takip etme şansına sahip olabilirler. Facebook adına açıklama yapan şirketin Ürün Direktörü Daniel Danker, "Facebook Watch'ın reality Showlardan komediye ve canlı spor yayınlarına kadar çok geniş bir yelpazede programlara ev sahipliği yapmasını ümit ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı. 

Facebook Watch içerisindeki programlar arasından seçim yapmak için, kullanıcılara farklı farklı sekme imkanı sunuluyor. 'Hakkında en çok yorum yapılan programlar' gibi birçok sekme arasında seçim yapılabiliyor. Bu özelliğin yanında gelen bir yenilik ise izlenen program hakkında  yorum yapabiliyorsunuz. Daniel Danker, "Facebook Canlı uygulamasıyla öğrendik ki kullanıcıların yorumları da en az video kadar önemli olabiliyor. Dilerseniz bir programı izlerken yorumları da görebilecek ve siz de yorum yapabileceksiniz. Ayrıca yayını izlerken bir yandan da Facebook'taki arkadaşlarınızla irtibata geçme imkânınız olacak" şeklinde açıklamalarına devam ediyor.

28 Ağustos tarihinde öncelikle ABD'de kullanıma giren uygulama bu günlerde ülkemizde de kullanılabiliyor. Facebook yayıncı kuruluşlar tarafından bu özellik kapsamında 40'a yakın programın olması bekleniyor. Facebook Watch'a cep telefonlarından, masaüstünden, tablet ve dizüstü bilgisayarlardan ya da televizyonlardan ulaşılabilir olacak.


Yorumlar