Anasayfa /  Teknoloji

Facebook Kullanıcıları Dikkat! Hesaplarınız Tehlikede! Tarihinin En Büyük Saldırısı

Milyarlarca kullanıcısı bulunan en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan ve son günlerde başı çeşitli skandallarla başı belaya giren Facebook, tarihinin en büyük saldırısıyla karşı karşıya. Milyonlarca kullanıcının sosyal medyada tepkileri gündeme geliyor. 

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2018 21:54

Kullanıcılar Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Facebook hesaplarında meydana gelen problemleri aktarıyorlar. Yapılan paylaşımlarda milyonlarca kullanıcının birden hesaplarından çıkış yaptırıldığı, tekrar girmeye çalıştıklarında problem yaşadıkları ve şifre sıfırlama seçeneklerinin çalışmadığını aktardılar. 

Kullanıcılar şifre sıfırlama,yanlış şifrenin girilmesi halinde verilen uyarılar gibi noktalarda ciddi güvenlik zaafiyetleri olduğunu ifade ediyorlar. Bazı hesapların da reklamlarının farklılaştırıldığı, reklam hesapları üzerinde ödeme problemleri ve banka kartlarının bloke olması gibi oldukça önemli bilgilendirmelere yer veriliyor. Milyonlarca kişi, hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde problem yaşamaktalar.

FACEBOOK TARİHİNİN EN BÜYÜK SALDIRISINI YAŞIYOR: İHTİMAL 1 (DDOS)

Websitelerine olağan trafiğin dışında, sanallaştırılmış milyonlarca bilgisayar üzerinden, kullanıcıların dahi haberi olmadan çok yoğun bir kullanıcı ziyareti görüntüsü verilerek yapılan saldırılar DDOS olarak aktarılıyor. Bu saldırılar sunucuların işlem hacimlerini şişiriyor, yavaşlamalara, bazı fonksiyonların çalışmamasına neden oluyor. 

Facebook tarihinin en büyük saldırısını alıyor şeklindeki tüm haberlerde ve bilgilendirmelerde de bu DDOS saldırısı ihtimalinin üzerinde duruluyor. Şuan itibariyle hala problemin çözülemediği Facebook, olarak 2 saattir DDOS saldırısı olduğu düşünülen zararlı bir aktivitenin etkisi altında. 

Facebook tarafından henüz bir açıklama gerçekleştirilmedi, sosyal medya platformlarında kullanıcıların tepkisi sürüyor.


Yorumlar