Anasayfa /  Teknoloji

Facebook bizi dinliyor mu? Açıkladılar...

Sosyal medya devlerinden Facebook için son günlerde kulaktan kulağa yayılan bir dedikodu var: 'Facebook bizi dinliyor mu?' Peki bu iddia gerçekten doğru mu? Facebook kişilerin mikrofon ve kameralarını izinsiz kullanıyor mu? İşte bu sorulara Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür'den gelen yanıtlar...

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2018 21:09

Facebook'un kullanıcıları habersiz dinlediği iddiaları bir çok kullanıcıyı tedirgin ediyor. Söz konusu iddialara Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür yanıt vererek kullanıcıları rahatlattı. Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür ve Facebook Türkiye Direktörü Derya Matraş, "Facebook seçimlere müdahale ediyor mu? Telefonlarımız mı dinleniyor? Kişisel bilgilerimiz paylaşılıyor mu?" sorularını cevapladı. 

"Facebook sizi kesinlikle dinlemiyor"

Çağatay Pekyörür, iddialara ilişkin "Facebook, paylaşımlarınızı takip etmiyor. İlgi alanlarınızı takip ediyor. İlgi alanlarınız doğrultusunda bunlara uygun reklamlar gösteriyor. Biz kullanıcılarımızı ilgi alanlarına göre grupluyoruz. Bizden reklam almak isteyen hiçbir müşterimize kimliklerini belirtmiyoruz. Facebook sizi kesinlikle dinlemiyor. Facebook uygulamalarına da telefonunuzdan bakarsanız hangi izinleri verdiğinizi görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Sınırları Aşan Türkiye" sloganıyla bir de proje başlatan Facebook, Türkiye'deki yatırımlarını arttırmayı hedefliyor. Hedef, Türkiye ekonomisine daha çok yatırım yapmak, girişimcilik merkezi oluşturmak. Projeyi anlatan Derya Matraş, "Proje 4 ayaktan oluşuyor. Bunun ilk ayağı ekonomik ve sosyal etki raporu. İkinci ayağında, umuyoruz önümüzdeki sene TOBB ve Habitat Derneği ile beraber Türkiye'de girişimcilik ve sosyal etki merkezi kurmayı planlıyoruz. Üçüncü ayağında bir farkındalık kampanyası başlatacağız. Son olarak da bugün ilk eğitimini yaptığımız KOBİ'lere yönelik işinizi büyütün eğitimlerine başlayacağız" dedi.

Derya Matraş, Facebook'un Türkiye'de yaptığı araştırmanın sonuçlarını da açıkladı. Matraş, "Bu çalışma sonunda Türkiye'de bir senede 15.3 milyar TL'lik ekonomik katma değer yarattığımız çıktı. Bugüne kadar da toplam 209 bin kişilik istihdam yaratmışız" dedi.


Yorumlar