Anasayfa /  Teknoloji

Facebook 1000 Personel Alacak: İşte Mülakat İçin Örnek Sorular

Dünya' nın en büyük sosyal medya platformlarından ve şirketlerinden olan Facebook, bünyesine yeni personelleri katmaya hazırlanıyor. 

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 22:48

Yayımlanan örnek mülakat sorularına benzer sorular adaylara yöneltilecek ve bu sorulara doğru yanıtlar vermeleri beklenecek. Yanıtların doğru olmasının üç ölçütü olacak, ifade yeteneği, bildiklerini öğrenme isteği ve muhakeme gücü gibi özelliklerinin bulunduğu anlaşılan adayların yanıtları doğru olarak kabul edilecek.

Facebook personel alımının detayları

Facebook tarafından yürütülecek bu personel alımında, adaylar farklı açılardan değerlendirilecekler ve başvuru yapmak için herhangi bir okuldan mezun olunması şartı istenmiyor. 

Facebook tarafından yapılacak bu personel alımlarının en önemli ve ilginç tarafı ise mülakatlarda adaylara yöneltilen sorular şüphesiz. Facebook personel alımı için adaylara mülakatlarda işte bu soruları yöneltiyor:

ATM' leri yeniden tasarlayacak olsan, neler yapardın?

Web sitelerinin nasıl çalıştığını bize anlatabilir misin?

Daha basit bir televizyon kumandası üretecek ya da tasarlayacak olsan, nasıl yapardın?

Sahte bir sosyal medya profili nasıl tespit edilir?

Burada bir mülakat hazırlayacak olsan, bunu nasıl yapardın?

Sence internet üzerinden tüm zamanlarda ne kadar para harcanmıştır?

Sadece görme engelli kullanıcılara Facebook tasarlayacak olsan, bunu nasıl gerçekleştirirdin?

Facebook' a fotoğraf yüklerken, yükleme işlemi % 50' de durdu. Bu durumda yapman gerekenleri sırasıyla anlatabilir misin?

Sence Facebook, bir gün Çin' de yasal kullanım imkanı alabilecek mi?

Facebook, toplamda 1000 personel alacağı ilanda, adaylara bu ve buna benzer personel alım mülakat sorularını yöneltecek. 

Toplamda 1000 kişinin söz konusu olduğu bu ilanlarda, adayların işe yerleştirmeleri 60 kişiler gruplar halinde yapılacaktır.


Yorumlar