Anasayfa /  Foto Galeri

Facebook'tan siber güvenlik önlemi! Facebook o sayfa ve hesapları kapattı!

Facebook'tan siber güvenlik önlemi! Facebook o sayfa ve hesapları kapattı! - Sayfa 1

Facebook ile Instagram üzerindeki 32 sayfa ve hesabın "koordineli sahte davranış" göstermesi nedeniyle kaldırıldığı bildirildi... Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook, sitesinde sahte davranış gösteren bazı hesapları tespit ettiğini ve kaldırdığını duyurdu.

Facebook'tan siber güvenlik önlemi! Facebook o sayfa ve hesapları kapattı! - Sayfa 2

Şirketten yapılan açıklamada, Facebook ile Instagram üzerindeki 32 sayfa ve hesabın, "koordineli sahte davranış" göstermesi nedeniyle kaldırıldığı belirtilirken, "Bu tür davranışlara Facebook'ta izin verilmemektedir, çünkü insanların ve kurumların kendi kimlikleri ve yaptıkları hakkında başkalarını yanıltmak için hesap ağları oluşturmasını istemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Facebook'tan siber güvenlik önlemi! Facebook o sayfa ve hesapları kapattı! - Sayfa 3

Facebook'un söz konusu hesaplarla ilgili soruşturmasının henüz başında olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, söz konusu hesap ve sayfaları kuran kişilerin, gelecek hafta başkent Washington'da protestolar planladığı kaydedildi.

Facebook'tan siber güvenlik önlemi! Facebook o sayfa ve hesapları kapattı! - Sayfa 4

Açıklamada görüşlerine yer verilen Facebook Siber Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher, kaldırılan 8 sayfanın ilkine ek olarak Facebook üzerindeki 17 hesabın, Instagram'da ise 7 hesabın iki hafta önce tespit edildiği bilgisini paylaştı.