Anasayfa /  Teknoloji

Facebook kullananlar dikkat! Şifreleriniz çalınmış olabilir...

Facebook, yaptığı açıklamada iOS ve Android kapsamı altında 400’ü geçkin riskli uygulama bulduklarını açıkladı. Bu uygulamaların yöntemi ise ortaya çıktı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 09 Ekim 2022 22:00

Facebook, yaptığı açıklamada iOS ve Android kapsamı altında 400’ü geçkin riskli uygulama bulduklarını açıkladı. Bu uygulamaların yöntemi ise ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre, bu uygulamaları indiren kullanıcılardan Facebook şifresi isteniyor. “Facebook ile bağlan” seçeneğine tıklandığında kullanıcıların hesaplarına kolayca ulaşılabiliyor. Facebook, bu konu bağlamında Google ve Apple’ı bilgilendiriyor.

Çok Çeşitli Uygulamaları Barındırıyor

Bu tarz tehdit içeren uygulamaların ne olduğu merak edilen konuların en başında gelmektedir. Risk içeren bu uygulamalar VPN uygulamalarından ve oyunlardan, fotoğraf düzenleme uygulamalarına ve sağlık uygulamalarına kadar pek çok alanı kapsayabilmekte. Konu bağlamında açıklamalarda bulunan Meta tehditlerle mücadele departmanı sorumlusu olan David Agranovich, bir uygulamanın normalde olmayan bir şeyi vadetmesinin tehlikeli olduğunu ve bu tarz uygulamalara yaklaşırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Önlemler Alınmaya Başladı

Apple ve Google, Facebook’un uyarısı akabinde bazı önlemler almaya başladı. Apple, riskli uygulamaların bir kısmının kendi platformunda bulunduğunu ve bunların kaldırıldığını açıkladı. Bunun yanı sıra, Google da risk teşkil eden uygulamalarını kaldıracağını bildirdi.

İşte Hesapları Çalma Yöntemi!

David Agranovich, siber suçluların hesapları çalmak için insanların bilgilerini alıp bir benzerini yaratarak işe koyulduklarını aktardı. Ayrıca Agranovich, bu risk ortaya çıksa da herkesin şifresinin çalınmış olmayabileceğinin altını çizdi. Dahası, bu tarz uygulamaların daha çekici görünmesi adına sahte olumlu yorumlar yazıldığı da söyleniyor.

Facebook Hesabınızı Güvende Tutma Yolları

Güvenlik sorunları yaratan bu tarz risklerin üstesinden gelmek için bazı önlemlerin alınmış olması elzem olarak görülüyor. Güçlü bir parola ve 2 adımlı doğrulama özelliği kullanıcının daha güvende kalmasını sağlayabilir. Oturum açma alarmlarının aktif hale getirilmesi de bu kayda değer yöntemlere eklenebilir.

Yorumlar