Anasayfa /  Teknoloji

Facebook, Çin'in soykırımı reddeden reklamlar paylaşmasına izin verdi

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından ve teknoloji şirketlerinden Facebook’un adı yine soykırım ile anılıyor.

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2021 15:01

Facebook çalışanları, Facebook’un Çin hükümetinin Müslüman Uygur nüfusuna uyguladığı zulümün önünü açtığı görüşünde. The Wall Street Journal’a göre, Çin hükümeti Uygurlara yönelik soykırım eylemleri uyguluyor. Uygurları zorla Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki götüren Çin hükümeti, insanları kısırlaştırıyor.

Öte yandan Facebook’a paralı reklam vererek Sincan’daki inşaları mutlu ve refah içinde yaşadığını, aksini iddia edenlerin istikrarı bozmak isteyen Batılı ülkeler olduğunu söylüyor. Son dönemde ise firma çalışanları, bu duruma itiraz etmek için Facebook üst düzey yetkililerine sesleniyor.

Şirket için dahili bir grupta yapılan yazışmalarda bir çalışan, “Platformumuzun Uygur soykırımı hakkındaki dezenformasyonla mücadele etmesinin zamanı geldi” diyor.

Facebook’un adı soykırım iddiaları ile ilk kez geçmiyor
Facebook, daha önce de devlet destekli soykırım eylemleri ile anılmıştı. Myanmar’daki askeri personel, ülkenin Müslüman Rohingya gruplarına yönelik nefreti ve şiddeti kışkırtmak için yıllarca Facebook’u kullanmıştı.

Facebook, sosyal sorunlarla ilgili spesifik reklam politikalarını ihlal eden Sincan konulu reklamlar birkaç gün içerisinde kaldırsa da, soykırımı açıkça inkar eden reklamlara izin verilmesi büyük tepkiye neden oluyor.

Etiketler facebook çin
Yorumlar