Anasayfa /  Dünya

F-35'leri Türkiye'ye vermeyip zarar ettiler

ABD Kongresi 2020 savunma bütçesini onayladı ve Kongre savunma bakanlığına, Türkiye'ye verilmeyen F-35 beşinci nesil savaş uçaklarını bakım ve muhafaza giderleri için 30 milyon dolara kadar harcama yetkisi verdi.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2019 18:12

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nce hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump'a sunulacak olan 2020 savunma bütçesi metninde, Türkiye'ye verilmeyen F-35A jetlerinin Amerikan ordusu tarafından satın alınması öngörülüyor. Kongre komisyonları Pentagon'a, Türkiye'ye teslim edilmeyen 6 adet F-35A'nın bakım ve muhafaza giderleri için de 30 milyon dolara (174 milyon TL) kadar harcama yetkisi verdi.

Türkiye programdan çıkarılınca yedek parça sorunu patlak verdi

Ayrıca bütçe raporunda Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması nedeniyle ortaya çıkabilecek yedek parça açığı için de fon sağlanması kararlaştırıldı. Konu hakkında raporda, "Savunma Bakanı'nın Türk F-35A uçakları satın alınmadan önce gerekli destek ekipmanının üretildiğini ve Türk F-35A uçaklarının ABD Hava Kuvvetleri F-35A filosuna entegre edilecek şekilde yapılandırıldığını teyit etmesini gerektiren bir hüküm eklenmesi öngörülüyor" ifadelerine yer verildi.

Etiketler F 35 Türkiye ABD
Yorumlar