Anasayfa /  Foto Galeri

Ezber bozan araştırma! Koronavirüsten koruyan hastalık açıklandı.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, soğuk algınlığının koronavirüse karşı koruma sağladığı belirlendi. Çalışmanın yazarlarından Dr. Rhia Kundu, ''Bu yalnızca bir çeşit koruma şeklidir ve kimsenin tek başına buna güvenmemesi gerektiğini vurgularım.'' diyerek aşı çağrısında bulundu.

Ezber bozan araştırma! Koronavirüsten koruyan hastalık açıklandı. - Sayfa 1

İngiltere’de yapılşan yeni bir araştırmaya göre, soğuk algınlığı geçirmenin Covid'e karşı koruma sağlayabileceği açıklandı.

Ezber bozan araştırma! Koronavirüsten koruyan hastalık açıklandı. - Sayfa 2

Imperial College London’dan yapılan yazılı açıklamada, Nature Communications akademik dergisinde yayımlanan ve Imperial College London araştırmacıları tarafından yönetilen çalışmanın, İngiltere’de çoğu insanın henüz enfekte olmadığı ve SARS-CoV-2'ye karşı aşılanmadığı Eylül 2020'de başladığı belirtildi.

Ezber bozan araştırma! Koronavirüsten koruyan hastalık açıklandı. - Sayfa 3

Açıklamaya göre çalışma, PCR ile doğrulanmış enfekte olan biriyle yaşayan ve bu nedenle virüse maruz kalmış 52 kişiyi içeriyor.

Ezber bozan araştırma! Koronavirüsten koruyan hastalık açıklandı. - Sayfa 4

Katılımcılar, enfeksiyon geliştirip geliştirmediklerini belirlemek için başlangıçta, 4 ve 7 gün sonra PCR testleri yaptırdılar. 52 katılımcıdan virüse maruz kaldıktan sonraki 1-6 gün içinde kan örnekleri alındı. Bu, araştırmacıların, önceki soğuk algınlığı corona virüs enfeksiyonlarının neden olduğu önceden var olan T hücrelerinin seviyelerini analiz etmelerini sağladı.