Anasayfa /  Foto Galeri

EYT'de 'Türkiye modeli' için gözler aralık ayında!

EYT'de 'Türkiye modeli' üzerinde durulduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sorunların çözüleceğini açıkladı. İşte EYT ile ilgili son gelişmeler.

EYT'de 'Türkiye modeli' için gözler aralık ayında! - Sayfa 1

Bakan Bilgin, "EYT sorununu çözüyoruz. Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin." ifadelerini kullandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalarda sona gelinirken Bakan Bilgin, Aralık ayını işaret etmişti.

EYT'de 'Türkiye modeli' için gözler aralık ayında! - Sayfa 2

akan Bilgin, "Sorunlar olduğunu ve bunların çözüleceğini belirten Bilgin, “Sorunların çözümü için tedbirler alıyoruz. Asgari ücreti önceki yıla göre yüzde 80 arttırdık. Önümüzdeki dönem içerisinde sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz. Dosya dosya açarak çözeceğiz. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir. Büyük Türkiye yolunda daha emin adımlar ile yürüyeceğiz” demişti.

EYT'de 'Türkiye modeli' için gözler aralık ayında! - Sayfa 3

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

EYT'de 'Türkiye modeli' için gözler aralık ayında! - Sayfa 4

"MASADA SADECE BİR EYT FORMÜLÜMÜZ VAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" diye konuşmuştu.