Anasayfa /  Güncel /  Gündem

EYT Konusunda FLAŞ Gelişme

EYT konusu meclise taşındı. Mecliste yapılan görüşmelerde sayıların 200 bin kişi olduğunu ifade eden ve buradaki haklarının kendilerine geri verilmesini aktaran EYT mağduru vatandaşların konusu, AK Parti ve MHP vekilleri tarafından kullanılan oylarla reddedildi. 

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2018 21:47

Konuya dair açıklamalarda bulunan milletvekillerinin bazıları, EYT konusunda vatandaşlarının haklarının yendiğini ifade etti, bazı milletvekilleri de kanun teklifinin başka sorunlar ortaya çıkaracağını, şuanki haliyle tam olarak planlanamamış bir kanun teklifi olduğunu aktararak, daha düzgün bir teklif hazırlanması gerektiğini söyledi.

Vekiller tarafından yapılan açıklamalarda, MHP' nin kanun teklifini tekrardan düzenleyerek, süreç olgunlaştığında gündeme getireceği ve oylamaya sunacağı yönünde ifadeler de kullanıldı. 

Yapılan bu açıklamalarda kanun çıkarmanın zor bir iş olduğu, üzerinde çok düşünülmesi ve çalışılması gerektiğine değinilerek, EYT sürecine yönelik bu kanun teklifinin başka mağduriyetler ya da dezavantajlar ortaya çıkaracağı aktarıldı.

İYİ Parti' nin gündeminin EYT süreci olduğu TBMM' deki toplantıda, vatandaşların faydasına olacak her türlü proje ve faaliyet içerisinde bulunacaklarına, ellerinden gelecek tüm yardımları yapacaklarına yönelik açıklamalar gerçekleştirildi. 

MHP tarafından yapılan açıklamalarda ise kanun teklifinin yeniden düzenlenmesi, şuanki vaziyetinin aceleye getirilmiş ve üzerinde yeterince düşünümemiş, hesaplamaların yapılmamış olduğu yönünde açıklamalara yer verildi.


Yorumlar