Anasayfa /  Foto Galeri

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat - Sayfa 1

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, “Evlilik, iki farklı kişinin aile kurmak üzere, kanunların uygun gördüğü şekilde, ruhen ve bedenen bir ömür boyu sürdürülmesi planlanarak bir araya gelmesidir. İki kişi heyecanla “evet” der ve hikâye başlar.

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat - Sayfa 2

2014 yılında Türkiye’de 600 bin evlilik gerçekleşirken, aynı yıl 130.000 boşanma gerçekleşmiştir. Bu durum her 4-5 evlilikten biri ayrılıkla sonuçlanıyor. Evliliği yapmak kadar yaşatmak ve devam ettirmek de çok önemli olduğunu bu rakamlar gösteriyor. Ülkemizde her 5 evlilikten 2’si ilk beş yılda boşanıyor. Araştırmalar Türkiye’de boşanmanın en önemli nedenlerinin geçimsizlik, aldatma-aldatılma, şiddet ve terk edilme olduğunu gösteriyor. Ancak bu sebepleri biraz daha açmak gerekir” dedi.,

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat - Sayfa 3

Yalan söylemek Her ilişki gibi güven zedelenirse, bir süre sonra eşler birbirine karşı şüpheci olurlar. Zor kurulan ama kolay yıkılan güvenin tamiri zordur.

Evliliği bitiren 10 sebebe dikkat - Sayfa 4

Ekonomik sıkıntılar Baştan olan ve devam eden ekonomik sıkıntılar olabileceği gibi, evlilik sırasında işini kaybetme ya da iflas ve bunun sonucu oluşan borçlar, kredi kartı borçları, icralar gibi bir sürü olumsuzluklar.