Anasayfa /  Foto Galeri

Evinizden eksik etmeyin! Vücuttaki tüm iltihabı söküyor

Evinizden eksik etmeyin! Vücuttaki tüm iltihabı söküyor - Sayfa 1

Yapılan araştırmalar bazı bitkilerin iltihap sökücü etkisini ortaya koymuştur. Vücuttaki iltihap ise birçok sağlık sorununa neden olur; enfeksiyon kapmak, zatürre, romatizma gibi... Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalması ile birlikte iltihap karşı konulamaz hale gelir. İşte bu gibi sorunları yaşamamak için sizlere şifalı, iltihap giderici bitkilerden bahsedeceğiz. Eğer sıklıkla hastalanıyor, iştahsızlık yaşıyor ve kendinizi halsiz hissediyorsanız doğanın bize sunduğu şifa kaynaklarından yararlanabilirsiniz;

Evinizden eksik etmeyin! Vücuttaki tüm iltihabı söküyor - Sayfa 2

İltihaplara karşı etkili bir antioksidan kaynağıdır. Zerdeçalda bulunan curcumin iltihaplanmaya sebep olan farklı moleküler yapıları engeller. Zerdeçal; eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Eklem ağrılarını ortadan kaldırır. Zerdeçalı şifa niyetine kullanmak için her sabah bir çay kaşığı zerdeçalı bir bardak su ile karıştırıp tüketebilirsiniz. İkinci kullanım şekli ise; bir çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağı ılık süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Haftada 3 defa tüketmek yeterlidir.

Evinizden eksik etmeyin! Vücuttaki tüm iltihabı söküyor - Sayfa 3

Zencefil Zencefil, düzenli olarak kullanıldığında romatizma ağrılarını azaltır, şişlikleri ortadan kaldırır. Zencefili toz ya da taze kök olarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız çünkü zencefilin kan sulandırıcı etkisi bulunur.

Evinizden eksik etmeyin! Vücuttaki tüm iltihabı söküyor - Sayfa 4

Sarımsak Sarımsağın iltihap söktürücü etkisinden faydalanmak için haftada birkaç kez bir diş sarımsağı suyla birlikte hap gibi yutmalısınız.