Anasayfa /  Ekonomi

Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncel Tam Listesi!

Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncel Tam Listesi! Evinde engelli, yaşlı ve hasta bakan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapılmaktadır ve devlet tarafından yapılan ödeme ise 1315 Türk Lirası olarak açıklanmıştır. Evde bakım parası ödemelerini isterseniz SMS ile ya da e- Devlet üzerinden sorgulama yapabileceksiniz. Peki 2019 yılı Haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte Evde Bakım Parası Yatan ve Yatmayan İllerin Güncel Tam Listesi haberimizde

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2019 04:46

Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncel Tam Listesi!

Evinde engelli, yaşlı ve hasta bakan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapılmaktadır ve devlet tarafından yapılan ödeme ise 1315 Türk Lirası olarak açıklanmıştır. Evde bakım parası ödemelerini isterseniz SMS ile ya da e- Devlet üzerinden sorgulama yapabileceksiniz. Peki 2019 yılı Haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte Evde Bakım Parası Yatan ve Yatmayan İllerin Güncel Tam Listesi haberimizde

2019 yılı Haziran ayında evde bakım parası ödemeleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır ve ödemeler ilgili vatandaşların banka hesaplarına yatırılmaktadır.

Bu nedenle evde bakım parası ödemesi alan vatandaşların banka hesaplarına her ayın 15'ine kadar ödeme yapılıyor.

Ancak bazı okurlarımız evde bakım parası ödemelerinin geciktiğiniz veya ay başında bazı aylarda ise ay sonunda ödendiğini ifade ediyor. Söz konusu ödemeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı için ödeme tarihleri Bakanlığın ödeme durumuna göre veya Bankaların yoğunluğuna göre sisteme geçmektedir.

Bakanlığın evde bakım parası ödememesi gibi hiçbir durum bulunmaktadır ve ödemeler mutlaka yapılmaktadır.

HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

2019 yılı evde bakım parası ödemelerinin yapıldığı iller ise;

"Ordu, Bolu, Osmaniye, İstanbul, Adıyaman, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli, Aksaray, Amasya, Zonguldak, Van, Mersin, Konya, Denizli, Sivas, Manisa, Niğde, Eskişehir, Kocaeli, Ankara, Bilecik, Şanlıurfa, Sakarya, Karabük, Şırnak, Çanakkale, Aydın, Giresun, Antalya, Trabzon, Uşak" olarak açıklanmıştır.

Listemiz sürekli olarak güncellenecektir...

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR

 Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilen hasta bakım parası ne kadar? Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

Evde Bakım Parası Kimlere Verilir

 Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.





EVDE BAKIM PARASI BAŞVURU EVRAKLARI

Evde bakım parası ödemeleri başvuru formları ise şu şekildedir;

1- Nüfus müdürlüğünden engelli ve bakıcı adına adrese dayalı vukuatlı nüfus örneği ve yerleşim yeri belgesi,

2- Engelli ile aynı evde yaşayan işyeri sahibi var ise bu kişiye ait geçici vergi beyannamesi,

3- 1 adet fotoğraf,

4- Engelli Sağlık Kurulu raporu,

5- Engelliye ait tarım arazisi, ekili ürün, tarla var ise arazilerin bulunduğu - İl ya da İlçe Tarım Müdürlüklerinden gelir belgesi,

6- Boşanma halinde boşanma kararı,

7- Engelli kişiye ait kiralık mülk var ise kira kontratları, mülkler boş ise muhtardan mülklerin boş olduğuna dair yazı..

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

 Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar