Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ev sahibiyseniz bunu yapmayın! Eviniz mühürlenebilir...

Günlük ya da altı ayın altında yapılan kiralamanın yasal olmadığını ve tespit edilirse evin mühürlenerek ev sahibinin ceza alacağını da vurgulandı. Aynı durum evin bir kısmını ya da odayı kiraya vermeye çalışan kiracılar için de geçerli olduğu aktarıldı.

Abone ol
Abone ol 08 Ağustos 2022 19:37

Enflasyonun en çok hissedildiği alanlardan biri emlak sektörü, ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor.

Fahiş fiyatlar nedeniyle ödeme alamayan, tahliye etme konusunda sıkıntı yaşayan ya da  kira ücretini piyasa koşullarına çıkarmakta zorlanan ev sahipleri çareyi günlük ya da kısa süreli kiralama yapmakta buldu. 

Günlük kiralama alternatif ya da daha karlı bir çözüm gibi düşünülebilir ancak dikkatli olmakta fayda var.

Ev sahipleri kadar kiracıların da bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Bazı sitelerden üzerinden evin bir kısmını ya da odasını günlük kiralama yapan kiracıların sayısı az değil. Ancak bu durum da tespit edilirse aynı cezai şartlar uygulanacak.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, günlük ya da altı aydan kısa süreliğine ev kiralamanın, tespit edilmesi durumunda ağır cezaları olduğuna dikkat çekti: Eviniz mühürlenebilir.

Yorumlar