Anasayfa /  Foto Galeri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Şubat ayı kira zam oranı da belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren Şubat ayı kira artış oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte 3 Şubat 2021 itibariyle kira ücretlerinde yapılacak zam oranı

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Şubat ayı kira zam oranı da belli oldu! - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2021 yılının ilk enflasyon oranı bugün açıklandı. Enflasyon verileri ile birlikte kira artış oranı/kira zammı da belli oluyor. Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bu durum ile birlikte yeni kira sözleşmeleri de bu oranlara göre yapılacak. Peki; Şubat ayı kira artış oranı ne kadar oldu 2021? Şubat ayı kira zammı/kira artış oranı ile TEFE TÜFE hesaplama!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Şubat ayı kira zam oranı da belli oldu! - Sayfa 2

ŞUBAT AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?
Merakla beklenen Ocak ayı enflasyon oranını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı. Buna göre Ocak ayında enflasyon oranı yıllık %14.97, aylık %1.68 olarak gerçekleşti.

TÜİK, saat 10:00'da enflasyon rakamlarını açıkladı.

Enflasyon rakamları için tıklayınız!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Şubat ayı kira zam oranı da belli oldu! - Sayfa 3

TÜİK TEFE TÜFE OCAK ENFLASYONU RAKAMI AÇIKLANDI! 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hesaplanan enflasyon rakamları her ay takip eden bir sonraki ayda açıklanmakta olup bu nedenle o ayın ismi ile anılmaktadır. Yani pek çok kişi açıklanan bu oranı Şubat ayı enflasyonu olarak anmasına rağmen açıklanan rakam aslında Ocak ayı hesaplaması sonucunda elde edilen Ocak enflasyonu rakamıdır. 

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,68, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,53 artış gerçekleşti.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Şubat ayı kira zam oranı da belli oldu! - Sayfa 4

2021 ŞUBAT AYI İŞYERİ VE KONUT KİRA ARTIŞ ORANI! 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre yıllık enflasyon rakamı yüzde 14.97 olarak gerçekleşirken aylık enflasyon rakamı ise yüzde 1.68 olarak gerçekleşti. Şubat ayı resmi kira artışı zam oranı olarak kullanılacak olan 12 aylık TÜFE ortalaması ise yüzde 12,53 olarak gerçekleşti.