Anasayfa /  Foto Galeri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Ocak ayı kira zam oranı belli oldu!

Bugün TÜİK tarafından yıllık ve aylık enflasyon oranarı açıklandı. Merakla beklenen enflasyon oranına göre, emekli zammı, memur zammı ve daha çok maaş zammı da enflasyon oranlarına göre yapılacak. Bunun yanıda da kiracıları ve ev sahiplerini de ilgilendiren enflasyon oranına göre kira zam oranı da netleşmiş oldu. İşte güncel kira zam oranı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Ocak ayı kira zam oranı belli oldu! - Sayfa 1

Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte bu ay kiralara yapılacak artış oranı belli oldu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Ocak ayı kira zam oranı belli oldu! - Sayfa 2

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira zamları, TEFE TÜFEbaz alınarak belirleniyor. Ocak ayı içerisinde kira sözleşmesi yenileyecek olan vatandaşlar, zamlı kira bedeli ile sözleşmelerini yenileyecek. Kira artış oranları konut, iş yeri gibi alanları kiraya verenlerin, uygulayacağı en yüksek zam oranını belirliyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Ocak ayı kira zam oranı belli oldu! - Sayfa 3

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aralık 2020 enflasyon oranının açıklanmasının ardından Ocak 2021 kira artış oranı da belli oldu. Tüketici fiyatları, Aralık ayında yıllık ( 12 aylık ortalama TÜFE artışı ) yüzde 12,28 oldu. Açıklanan rakamlar arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması 2021 Ocak ayı resmi kira artış oranı olarak uygulanacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Ocak ayı kira zam oranı belli oldu! - Sayfa 4

Buna göre Aralık 2021 kira artış oranı 12 aylık ortalamalara göre yüzde 12,28 oldu. Ev sahipleri kiracılara bugün itibariyle yüzde 12,28 oranın zam yapabilecek.