Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kiralamada kira kontratı e-Devlet üzerinden olacak!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Milyonlarca ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren devrim gibi değişiklik yürürlüğe giriyor. Kırtasiyelerden aldığınız kira kontratları artık çöp oluyor. Yeni sistem için yapılan açıklamada bundan sonra e-devlet dönemi başlayacağı ifade edildi

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2023 16:28

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kiralamada kira kontratı e-Devlet üzerinden olacak!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yayınlanan duyuru kapsamında başvuruların e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. 

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşlar yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Kira sözleşmelerinde uygulanacak yeni düzenleme devreye giriyor. Kira sözleşmelerinin nasıl yapılacağı merak edilirken yeni sistem Herkese bu dertten kurtarıyor. Kira sözleşmeleri de artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren önemli açıklamalara imza attı. Yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz." dedi


Yeni düzenleme ile birlikte kira sözleşmelerinin artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacağı duyuruldu. Gerçekleştirilen plan kapsamında karar alma süreçlerine desteklemek ve risk analizi çalışmalarını yürütebilmek adına da kira sözleşmelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar