Anasayfa /  Ekonomi

Ev sahibi nasıl olunur?

Ev almak herkes için çok kolay değildir. Çünkü peşinatınız olmadan ev almak oldukça zorlaşır. Bir miktar peşinat verip kalanını da bankadan kredi çekerek tamamlamak mümkün. Bu nedenle ev almak isteyen herkes bankaların sunmuş olduğu şartlara göre başvuru da bulunabilir. İnternet üzerinden ev almak mı mantıklı kirada oturmak mı?

Abone ol
Abone ol 14 Ağustos 2020 19:31

Ev Almak Mı Mantıklı Kirada Oturmak Mı?
Çoğu insan kira ödeyerek yıllardır kirada oturmayı tercih eder. Ancak herkes kirada oturmayı pek mantıklı bulmasa da şartlar bunu gösterdiği için ne yazık ki kirada oturmak zorunda kalır. Ev almak herkes için çok kolay değildir. Çünkü peşinatınız olmadan ev almak oldukça zorlaşır. Bir miktar peşinat verip kalanını da bankadan kredi çekerek tamamlamak mümkün. Bu nedenle ev almak isteyen herkes bankaların sunmuş olduğu şartlara göre başvuru da bulunabilir. İnternet üzerinden ev almak mı mantıklı kirada oturmak mı? Hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kirada Oturmanın Dezavantajları
Ülkemizde yaşayan vatandaşların çoğu kirada oturur. Bu nedenle kiraya verilen para da belli bir süre sonra insanları sıkıntıya sokar. Kiraya ödenen ücretle ev alırken ödemiş olduğunuz ücret aynıdır. Bu nedenle kirada oturmak yerine istediğiniz bir evi almak daha sağlıklı olacaktır. Ev alırken herhangi bir ayrım yapmadan ev almak gerekir. Kirada oturduğunuz zaman evinizi istediğiniz gibi boyayamaz ve hatta istediğiniz resimleri de atamazsınız. Bu konuda ev sahipleri ciddi anlamda sorun çıkartır. Ancak kendinize ait bir ev aldığınız zaman istediğinizi yapabilirsiniz. Bu nedenle zorluk çekmeden ev almak ileriye dönükte bir yatırım olacaktır. Buna göre bir yatırım yapmak gerekir.

Ev Sahibi Nasıl Olunur
Ülkemizde ev almak çok kolay bir şeydir. Çünkü bankalar çok fazla faiz uyguladığı için birçok insan bunun ödemelerini yapamaz ve bu nedenle kira da oturmayı tercih eder.

Ancak ev almak istediğiniz zaman bunun birçok yöntemi bulunur;

Bazı bankalar zaman zaman konut kredisi kampanyası sunar. Faizler de bu gibi durumlar da çok fazla düşer. Bu nedenle kampanyaları takip ederek konut kredisi çekebilirsiniz.
Bankalar dışında hizmet veren birçok firma bulunur. Bu gibi firmalar faizsiz ve peşinatsız bir şekilde size ev alma imkanı sunar.
Peşinat vererek de toplam ödemeyi biraz olsun düşürmeniz mümkün.
Ödemelerinizi de kendi maaşınıza göre ayarlamanız mümkün.
Bu nedenle ev almaya karar verdiğiniz zaman bunun için birçok yöntem bulunur. Kampanyaları araştırarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kirada Oturmak Mantıklı Mı?
Kirada oturmayı tercih edenler genellikle durumu olmadığı için kirada oturmayı tercih eder. Ancak bazı kişiler ise ev almayı tercih etmez ve bu nedenle kirada oturmak onlara daha mantıklı gelir. Ancak kira ödemeleri her ay yapıldığı için verilen ücretler boşa gidiyormuş gibi düşünebilirsiniz. Bu nedenle kiraya ödeme yapmak yerine konut kredisi çekerek her ay bankanın borcunu ödemek daha mantıklı olacaktır. Bankalarla bir sorunu olmayan vatandaşlar bankalardan konut kredisi alabilir. Bu nedenle kira da oturmak birçok vatandaş için oldukça zor olan bir durumdur. Bütçenize uygun bir ev seçmek daha sağlıklı olacaktır.

Bankalardan Kredi Çekerek Ev Sahibi Olmak
Bankalardan kredi çekmek genellikle tüm vatandaşın uygulamış olduğu bir yöntemdir. Bankalardan kredi çekmek istediğiniz zaman her banka genellikle sicil durumunuza ve kredi notunuza bakarak karar verilir. Özellikle konut kredisi çekeceğiniz zaman mutlaka her banka kefil ister.

Bu nedenle maaşınızın geliri yetmezse banka sizden her durumda kefil talep edebilir. Konut kredisi çekeceğini zaman konu tutarını belirlemek gerekir. Banka alacağınız evin tamamına kredi vermez. Belli bir kısmına sadece kredi çekebilirsiniz. Bu nedenle bankalar müşterilere kredi verirken bu konuda oldukça titiz çalıştığı için kredi çekmekte biraz zorlaşabilir.

Kira Tutarı ve Konut Kredisi Ödeme
Ülkemizde yaşayan birçok vatandaş genellikle kira da oturur. Ancak mantıklı bir hesap yapıldığı zaman Ödemiş olduğunuz kira tutarı ile konut kredisi almamız mümkün. İnsanların çoğu boşuna kira ödemesi yapmak istemezse kredi çekerek kiraya verdiği parayı bankaya yatırmayı tercih eder ve ev sahibi olur. Ülkemizde verilen kiralar genellikle oldukça yüksektir. Bankaların yapmış olduğu kampanyalara bakarak oldukça düşük faizli bir şekilde ev sahibi olmanız mümkün. Bu nedenle kirada oturmak yerine bankadan kredi çekerek ev sahibi olmak daha mantıklıdır.

Bankadan Konut Kredisi Çekerken Nelere Dikkat Edilir?
Her bankanın belli dönemlerde konut kredisi için kampanyaları bulunur. Kampanyalara göre konut kredisi çekmek sizin açınızdan daha karlı olabilir. Bu nedenle alacağınız evi belirleyerek konut kredisi çekmek gerekir.

Bankalardan kredi çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey faizlerdir. Çünkü faiz oranları yüksekse bankadan kredi çekmek sizin için dezavantaj olabilir.
Ödemelerinizi de kendi bütçenize göre ayarlamak gerekir. Böylelikle ilerleyen dönemlerde herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz.
Konut kredisi alacağınız zaman sadece bir banka ile değil diğer bankalarla da görüşmek gerekir. Çünkü her bankanın faiz oranları farklıdır.
Bu nedenle kredi alma işlemlerinde ciddi bir araştırma yapmak gerekir. Böylelikle daha avantajlı bir şekilde kredi çekmiş olursunuz.

Ev Almanın Avantajları
Ev sahibi olmanın birçok avantajı bulunur. Özellikle yatırım için birçok insan genellikle ev almayı tercih eder. Çünkü ev aldığınız zaman elinizde bir para bulunur. Herhangi bir sorun yaşadığınız zaman evinizi satarak para ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz. Kirada oturduğunuz zaman genellikle verilen parada boşa gitmiş olur. Ancak ev aldığınızda Ödemiş olduğunuz ücret sonunda ev sizin olur.

Bu nedenle uygun fiyatlara ev almak daha mantıklı olacaktır. Ev aldığınız zaman borcunu ödeyememe durumunda evi satarak borcu kapatmanız mümkün. Ev almak kirada oturmak yerine daha mantıklı bir harekettir. Bu nedenle bütçenize uygun olan evi almak daha sağlıklı olacaktır. Ev almak mı mantıklı kirada oturmak mı? Mantıklı olarak bakarsanız mutlaka ev almak daha mantıklı olacaktır.

Yorumlar