Anasayfa /  Güncel

Ev hanımlarına emeklilik destek başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Ev hanımlarına emeklilik destek başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı kapsamında ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda açıklamada bulundu. İşte 2023 Aile Koruma Kalkanı Programı ile ev hanımlarına emeklilik destek başvuruları hakkında detaylar..

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2023 11:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında; ev hanımlarına emeklilik desteği ve yeni evlenen çiftlere teşvik sağlanacağını duyurdu. Açıklanan program çerçevesinde ev hanımlarına emeklilik güvencesi verilirken, ev hanımlarına isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet karşılamış olacak. Peki, "Ev hanımlarına emeklilik destek başvurusu nasıl yapılır, emeklilik şartları nelerdir? Kadınlarda erken emeklilik olacak mı?"

ile koruma kalkanı programı nedir?

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Aile ve gençlik bankası kurulacak

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunmasını sağlayacağız. Bu amaçla, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamını belirli bir süreyle devlet olarak biz ödeyeceğiz. Programı uygularken gençlere öncelik vereceğiz.

 Aile koruma kalkanı şartları neler?

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

• Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,

• Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

• Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

Yorumlar