Anasayfa /  Ekonomi

Euro/TL ve dolar/TL'den yeni rekor! Altın, dolar Euro'da son durum ne

Yurt içinde döviz kurları ve altın fiyatları rekor kırıyor.

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2023 16:01

Dün küresel piyasalarda yaşanan euro hareketliliği yurt içinde döviz kurlarında yeni rekor seviyesini yükseltti.  ABD’den gelen TÜFE ve ÜFE verilerinin ardından dolar endeksi 1,5 ayın en düşük seviyesine gerilerken euro/dolar ise son 12 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Küresel piyasalarda yaşanan euro hareketliliği dünü 21,39 TL seviyesinden kapatırken euro/TL İstanbul serbest piyasada bu sabah  21,46 TL ile yeni bir rekor kırdı.

Dolar da ise  endeksteki kayıp ve doların para birimleri karşısında düşüş yaşaması üzerine bu sabah dolar/TL 19,38 üzerinden işlem görüyor. 

Altında son durum ne

Dolardaki düşüşten destek alan ons altın 2.049 dolara çıkarak 13 ayın en yüksek seviyesini gördü. Altın, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle geçen sene 2.074 dolar ile tarihi zirveyi görmüştü. Fiyat bugün de 2.040 dolar yakınında işlem görüyor.

Ons etkisiyle hızlı yükseliş gösteren gram altın 1.273 TL’ye çıkarak tüm zamanların zirvesini gördü. Fakat yine onsun oldukça yüksek seviyelerde işlem görmesinin etkisiyle gram fiyatı da 1.271 TL ile zirvenin hemen altında işlem görüyor. Bu seviyelerden gelecek alımlar yeni rekorların görülmesi anlamına geliyor.

 

Etiketler dolar euro altın döviz
Yorumlar