Anasayfa /  Dünya

Euro 2020 finalinde Irkçı paylaşımlarda bulunan dört kişi tutuklandı

EURO 2020 finalinde kaybeden İngiltere Futbol Takımı'nın siyah oyuncularına yönelik ırkçı paylaşımlarda bulunan dört kişi tutuklandı

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2021 18:02

İngiliz polisi, Avrupa Şampiyonası final maçında penaltı atışlarını kaçıran İngiltere Milli Takımı oyuncuları Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka için ırkçı paylaşımda bulunanlar hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada soruşturma kapsamında 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

 Emniyet Müdürü Mark Roberts, “Soruşturmayı ilerletmek için sosyal medya platformlarıyla çok yakın çalışıyoruz. Bu suçların arkasındakileri tespit edeceğiz ve bu kişiler utanç verici davranışlarının ciddi sonuçlarıyla karşılaşacaklar” dedi.

Ne olmuştu?

İtalya ve İngiltere milli takımları arasında geçtiğimiz pazar günü Londra’da bulunan Wembley stadında oynanan Avrupa Şampiyonası final maçı 1-1 berabere bitmiş, uzutma bölümünde de sonuç değişmeyince seri penaltı atışlarına gidilmişti.

 Seri penaltı atışları sırasında İngiltere Milli Takımı’nın siyah oyuncuları Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka penaltı atışını kaçırmış ve kupayı İtalya kazanmıştı.

 Maçtan sonra sosyal medyada siyah oyuncuları hedef alan ırkçı paylaşımlar yoğun tepki çekmiş ve bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı.

 

 

 

Yorumlar