Anasayfa /  Foto Galeri

Esnafa müjde! Hibe desteğinde başvurular başladı

Esnafa, iş koluna göre 3 ile 5 bin lira hibe desteğinde başvuru süreci bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili talimatı vermiş ve esnafa müjdeleri tek tek sıralamıştı. Buna göre; salgın nedeniyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnafa sağlanacak, karşılıksız toplam 4 milyar 622 milyon liralık destek için başvurular bugün başlayacak.

Esnafa müjde! Hibe desteğinde başvurular başladı - Sayfa 1

1 ay sürecek başvurular, e-Devlet (giris.turkiye. gov.tr) üzerinden meslek kodlarına göre yapılacak. Başvuru adımlarını izlemekte zorlananlar, esnaf odalarından yardım alabilir.

Esnafa müjde! Hibe desteğinde başvurular başladı - Sayfa 2

Başvuruların uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek.

Esnafa müjde! Hibe desteğinde başvurular başladı - Sayfa 3

Bakanlık hibe desteğinin detaylarını açıkladı. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel  olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre  aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır. 0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü, 2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü, 4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü, 6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü, 8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü, 30 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar  başvurabilecektir.

Esnafa müjde! Hibe desteğinde başvurular başladı - Sayfa 4

5 BİN LİRA ALACAKLAR 
Hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021 tarihinden (bu tarih dahil) önce Gelir Vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak.