Anasayfa /  Ekonomi

Esnafa hibe ve kira desteği ne zaman yatacak?

Esnafa hibe ve kira desteği ne zaman yatacak? Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında esnafa gelir kaybı ve kira desteği verileceği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından ödeme tarihleri merak konusu oldu. Peki, esnafa hibe ve kira desteği ne zaman yatacak?

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2021 16:37

Esnafa hibe ve kira desteği ne zaman yatacak?  Koronavirüs sürecinde işleri olumsuz etkilenen esnafa kira desteği ve gelir kaybı desteği yapılacağı duyurulmuştu. Bunun ardından başlatılan başvuru süreci kısa süre önce sona erdi. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren kişiler ödemeler için geri sayıma başladı.

ESNAFA GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Gelir kaybı desteği sonuç tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapması beklenirken, başvuru sonuçları www.turkiye.gov.tr adresinden ilan edilecek. 

Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte gerçekleştirilecek. Ödemeler başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

Başvuruların değerlendirme sürecinin yaklaşık 2 hafta sürmesi beklenirken ocak sonunda ya da şubat başında ödemelerle ilgili yeni bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

 

Yorumlar