Anasayfa /  Spor

Parkta yoga yapan kadınları CİMER'e şikayet ettiler!

Eskişehir'de iddialara göre Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kadınlar, henüz kimliği bilinmeyen kişiler tarafından CİMER'e şikayet edildi. Olayın ardından kadınların yoga yapmasının engellenirken, konuyla ilgili paylaşımda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız?" sözleriyle olaya tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den de konuya ilişkin bir paylaşım geldi. İşte tartışma yaratan olayın detayları!

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 29 Mayıs 2022 16:48

Eskişehir'deki Dede Korkut Parkı'nda düzenli olarak yoga yaptığı belirtilen kadınların, CİMER'e şikayet edildiği iddiası, tartışma yarattı. Parkın valiliğinin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, güvenliğin yoga yapmak isteyen kadınları engellendiği öne sürüldü. Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, yaşananları sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile duyurdu.

KAZIM KURT PAYLAŞTI
Kazım Kurt, sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada, "Eskişehir Valiliği'nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar CİMER'e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"İSTEDİKLERİ PARKI KULLANABİLİRLER"
Kurt daha sonra bir paylaşımda daha bulunarak, "Sevgili Duygu, istediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar" dedi.

BÜYÜKERŞEN'DEN DE PAYLAŞIM GELDİ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den de konuya ilişkin bir paylaşım geldi. Büyükerşen, "Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz" dedi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi’ndeki Türk Dünyası Vakfı sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda buluşan grup, sabah saatlerinde yoga yapmak istedi. Hazırlıklarını tamamlayan grubunun yanına gelen ve parkta görevli olduğunu ifade eden 1’i temizlik personeli 2 kişi, yere serdikleri matların (minder) çimenlere zarar verdiğini belirterek yoga yapamayacaklarını, ayrıca haklarında CİMER’e şikayet olduğunu söyledi.

Yoga yapacak grup, personele tepki gösterip diyalogları da cep telefonuyla kayda aldı. Bir süre devam eden tartışma grubun parktaki yeşil alandan ayrılmasıyla sona erdi. Grup üyelerinin yaşananları sosyal medyada paylaşması üzerine, parkta yoga yapmanın yasak olduğu belirtilerek çok sayıda paylaşım yapıldı.

VAKIF AÇIKLAMA YAPTI
Türk Dünyası Vakfı'nın sosyal medya hesabından, toplu etkinliklerin önceden izne tabi olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu ‘haber’in gerçekleri yansıtmadığını bu haliyle hukuki süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Bu arada Eskişehir Valiliği sosyal medya hesabından da Türk Dünyası Vakfı'nın konuyla ilgili açıklaması paylaşıldı.

Yorumlar