Anasayfa /  Güncel

Eski İBB çalışanının skandal sözlerine para cezası

Anayasa değişikliği referandumu öncesinde, “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” şeklinde paylaşım yaptığı için yargılanan eski İBB çalışanı Ömer A., 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza ise 3 bin TL adli parasına çevrildi.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2019 10:53

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ömer A. katıldı. İBB ve İstanbul Barosu Başkanlığı avukatları da duruşmada müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Hâkim, dosyanın Adli Tıp Kurumu’ndan döndüğünü ve Ömer A’nın ceza ehliyetinin bulunduğunu belirtti.

 

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, duruşmada son kez savunma yapan Ömer A., “İftiradan dolayı memuriyetten atıldım. İdare mahkemesine dava açtım, haklı bulundum ve memuriyete geri döndüm. Benim hiçbir suç kastım yok. Hiçbir kesime yönelik söz söylemedim. Kan dökmekten, savaştan bahseden onlar. Ortada savaş yoktur. Yazıyı yazdığımda uykusuzdum” dedi. İstanbul Barosu avukatı Atilla Özen ise sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme, sanık Ömer A’nın, “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçunu işlediğini belirterek sanığa 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezayı 5 aya indirdi. Ceza 3 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Yorumlar