Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Eski çınar Usta gazeteci Spor yorumcusu Hıncal Uluç hayata gözlerini yumdu

Eski çınar Usta gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti. Usta gazeteci Hıncal Uluç'un vefat haberini Yazar Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun." sözleriyle duyurdu.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2022 01:08

Eski çınar Usta Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti.

Hıncal Uluç  Uluç'un vefat haberini gazeteci Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun." sözleriyle hayranları ve sevenlerine duyurdu.Usta Gazeteci Hıncal Uluç, sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz'da yoğun bakıma alınmış ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınmıştı, 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altında tutuluyordu.

 

HASTANEDE GÖZETİM ALTINDAYDI

Sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz'da yoğun bakıma alınan ve sonrasında taburcu edilmesine karşın yeniden yoğun bakıma alınan Hıncal Uluç, 1 aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı.

KÖŞE YAZILARI VE SPOR YORUMCULUĞUYLA TANINIYORDU

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya gelen Hıncal Uluç; Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusudur. Uluç, son olarak Sabah gazetesinde köşe yazıları yazıyordu.

Ayrıca A Spor'da yayınlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu da yapmaktaydı.

1952 yılında Antakya'da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara'da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara'ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan isim, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başlamıştı.

 

Etiketler hıncal uluç
Yorumlar