Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Eski AKP'li vekil: AKP'nin içindeki örgüt PKK'dan daha tehlikeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı olan AKP'li eski vekil Aydın Ünal dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 11:33

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı olan AKP'li eski vekil Aydın Ünal dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla çok konuşulacak paylaşımlara imza atan Ünal, AK Parti'ye dair yaptığı açıklamada Pelikan uyarısında bulundu.

"AK Parti'ye alternatif iddiasında bir oluşum, ancak ve ancak AK Parti'nin buna alan açmasıyla mümkün olabilir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"PUSUYA YATAN ÇOK OLUR"

"AK Parti güçlü ise, kimse karşısında ringe çıkamaz; AK Parti güç kaybederse, pusuya yatan çok olur. Yani sorun da çözüm de AK Parti'nin kendisindedir."

"ARTIK NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜNÜYOR"

"Artık net bir şekilde görünüyor ki, AK Parti'nin yaşadığı sorunları fırsat görenler başlarını pusudan kaldırıyorlar. Bunun önüne geçecek olan sadece ve sadece AK Parti'nin kendisidir. Pusudakileri boşa düşürecek olan, AK Parti'nin alacağı tedbirlerdir."

"AK PARTİ'NİN GÜÇ KAYBETMESİ..."

"AK Parti artık AK Parti'den büyüktür. AK Parti'nin kaderiyle Türkiye'nin kaderi örtüşmektedir. AK Parti'nin güç kaybetmesi, başta FETÖ ve PKK olmak üzere Türkiye düşmanlarının güç kazanması demektir. AK Parti zayıflatılırsa, her alanda mücadele zayıflar."

"FETÖ VE PKK'DAN DAHA TEHLİKELİ"

"AK Parti, pusuda bekleyenlerin hevesini kabartan sorunlarını acilen çözmek zorundadır. Bu sorunların başında da hiç abartısız Pelikan Örgütü vardır. FETÖ ve PKK'dan daha tehlikeli, içerdeki sinsi ur, partiyi zehirleyen Pelikan Örgütü derhal kararlılıkla tasfiye edilmelidir."

"PELİKAN VE İCRAATLARI"

"Pelikan Örgütü'nün siyasette ve medyada kullandığı unsurlar da derhal kenara alınmalıdır. Pelikan ve icraatları pusudakilerin elinde en büyük gerekçedir. Bu gerekçe pusuda bekleyenlerin elinden alınabilir. Fokurdayan sokak, ancak bu şekilde yatıştırılabilir."

"PELİKAN VE UZANTILARININ ZEHRİNDEN UZAKLAŞMA..."

"Sorunları çözebilecek yegane kapasite AK Parti'nin elindedir. Yeni, yenilikçi, kucaklayıcı, yatıştırıcı, reformcu, katılımcı bir dil ve politika; bununla birlikte Pelikan ve uzantılarının zehrinden uzaklaşma, AK Parti'ye kurulan tuzakları, pusuları boşa çıkarır."

"YETER Kİ BİRLİK OLALIM"

"Türkiye'yi düze çıkaracak akıl, tecrübe ve kadro AK Parti'nin elindedir. AK Parti daha uzun müddet Türkiye'nin yegane umudu olacaktır. Yeter ki zehirden kurtulalım. Yeter ki hırsı hevesi itelim, yeniden bir olalım, birlik olalım. Özetle çözüm AK Parti'dir, AK Parti'dedir."

GEÇTİĞİMİZ AY YİNE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara eski Milletvekili Aydın Ünal, geçtiğimiz ay Twitter hesabından yaptığı yaptığı açıklamalarda AKP'nin önündeki en büyük sorunun 'Pelikan yapılanması' olduğunu söylemişti.

Ünal, "AK Parti'nin önündeki en büyük sorun, Pelikan adı verilen paralel örgüttür. AK Parti kendisini hızla aşağı çeken bu yapıdan acilen kurtulmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Aydın Ünal'ın söz konusu ifadeleri şu şekildeydi:

Sorun şu: En küçük bir yapıcı eleştiri ya da sağduyulu yaklaşımı “hain” demeye varan damgalamalarla örten bir güruh türedi. “Savunmayı” samimiyetten uzaklaştırıp rant sağladıkları sektöre dönüştürdüler. Her bir sorunun farkedilmesini ve çözümünü sinsice engelliyorlar.

Örneğin; işsizlik 14,7’ye çıkmış. Bu sorunun nedenlerinin konuşulması herkesin bildiği sır iken, malum güruh eliyle engelleniyor. “Tüik’te FETÖ var” ya da “bize saldırıyorlar” deyince sorun çözülmüyor, çözüm yoluna girmiyor; tersine daha da büyüyor.

AK Parti’nin önündeki en büyük sorun, Pelikan adı verilen paralel örgüttür. Gerçekleri örtmek propaganda değildir. Sorunları perdelemek yeni ve daha büyük sorunlar doğurur. AK Parti kendisini hızla aşağı çeken bu yapıdan acilen kurtulmalıdır.


Etiketler Eski AKP
Yorumlar