Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Eşine bıçaklayak öldürmüştü! Kan donduran vahşette yeni detaylar

Eşine bıçaklayak öldürmüştü! Kan donduran vahşette yeni detaylar...Aksaray'da boşanma davası süren ayrı yaşadığı eşi Selda Başaran'ı bıçaklayıp, boğazını keserek öldüren Harun Başaran ifadesinde cinayetten sonra camiye gidip şükür namazı kıldığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2020 23:07

Aksaray'da boşanma davası süren ayrı yaşadığı eşi Selda Başaran'ı bıçaklayıp, boğazını keserek öldüren Harun Başaran ifadesinde cinayetten sonra camiye gidip şükür namazı kıldığını söyledi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Başaran tutuklandı. Adliye önünde bekleyen yakınları ise katil zanlısı kocaya, "Başını dik tut, aslansın sen. Aslan kafanı dik tut" diye bağırdı.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında, Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Bir yurtta işçi olarak çalışan Harun Başaran, boşanma davası süren ayrı yaşadığı eşi Selda Başaran'ı, 3 ve 6 yaşındaki çocuklarının gözü önünde bıçaklayıp, öldürdü.

Cinayeti çocukların ağlaması ortaya çıkardı

Balkona çıkan çocukların ağlaması üzerine komşular polisi aradı. Eve gelen ekipler, Selda Başaran'ın cansız bedenini buldu. Başaran'ın 6 yerinden bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldüğü saptandı.

Çocuklar koruma altında

2 çocuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuklara, psikolojik destek verilmeye başlandı.

Cinayetten sonra camiye gidip şükür namazı kılmış

Cinayet sonrası kaçan Harun Başaran ise dün akşam saklandığı evde yakalanarak, gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Başaran, gazetecilerin "Eşinizi niçin öldürdünüz?" sorusuna ''Beni aldattı. Onun için kestim'' yanıtını verdi.

Başaran sorgusunda maaşını aldıktan sonra kızı ve oğluna bayramlık kıyafet aldığını ardından eşinin yaşadığı eve gittiğini anlatarak, “Eşimden ayrı yaşıyorum ve yaklaşık 1.5 yıldır boşanma davamız sürüyor. Şu ana kadar üç duruşmamız oldu. Selda benden boşanmak 100 bin lira istedi. Beni aldatıyordu. Dün maaşımı alıp çocuklarıma bayramlık kıyafet aldım. Onları eve götürdüm. Ben evdeyken Selda bir erkekle telefonla görüşüyordu. Kim olduğunu sordum? Aramızda tartışma çıktı. Mutfaktaki bıçağı alıp, saldırdım. Kaç kez bıçakladım hatırlamıyorum. Namusum için yaptım'' dedi. Ayrıca Başaran, ifadesinde cinayetin ardından camiye gidip şükür namazı kıldığını söyledi.

'Aslan kafanı dik tutu'

Başaran, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen yakınları ise katil zanlısı kocaya, "Başını dik tut, aslansın sen. Aslan kafanı dik tut" diye bağırdı.

Tutuklandı

Başaran, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Yorumlar