Anasayfa /  Foto Galeri

Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği! İşte başvuru şartları ve detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği yapılacağını açıklamıştı. Peki, Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği nedir, başvuru nasıl ve nereden yapılır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği! İşte başvuru şartları ve detaylar - Sayfa 1

Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği verileceği açıklamasının ardından binlerce vatandaş verilecek destek ödemelerine dair detayları "Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği nedir, başvuru nasıl ve nereden yapılır, şartları nelerdir?" soruları yanıt aramaya başladı.

Peki, Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği nedir, başvuru nasıl ve nereden yapılır, şartları nelerdir? İşte tüm merak edilen detaylar.

Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği! İşte başvuru şartları ve detaylar - Sayfa 2

Eşi vefat eden, 18 yaş altında en az 3 çocuğu olan kadınlara 2023 adet konut verilecek. Toplamda 607 milyon TL bütçesi olan proje ile hane başına 300 bin lira destek sağlanacak. İhtiyaç duyulan kaynak belediyelerden sağlanacak.

Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği! İşte başvuru şartları ve detaylar - Sayfa 3

Eşi vefat eden kadınlara verilecek olan destek, satın alma ve konut yapımı olmak üzere 2 farklı yöntemle gerçekleşecek.

Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği! İşte başvuru şartları ve detaylar - Sayfa 4

Eşi vefat eden kadınlara verilecek konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutlar satın alındığı takdirde ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek.