Anasayfa /  Ekonomi

Erzurum'da birçok vatandaşın faturaları iade edildi !

Kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla kendisine fazla fatura kesildiğini belirten Erzurumlu vatandaş, Kamu Denetçiliği Kurumu'na yaptığı başvuruyla aynı durumda olan birçok vatandaşın fatura bedellerinin iade edilmesini sağladı.

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2020 12:11

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) gelen bir başvuru, birçok vatandaştan tahsil edilen elektrik faturalarının faiziyle birlikte geri ödenmesini sağladı.

FAİZİYLE BİRLİKTE İADESİNİ İSTEDİ
Erzurum'dan KDK'ya başvuran bir vatandaş, tarafına kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla usulsüzlük yapılması suretiyle fazladan elektrik faturası yazıldığını ifade etti. Başvurucu, söz konusu faturaların iptal edilmesini ve kendisinden tahsil edilen ücretlerin faiziyle birlikte iade edilmesini ombudsmandan talep etti.

GECİKME ZAMMIYLA BİRLİKTE İADE EDİLECEK
www.ombudsman.gov.tr adresinden gelen başvuru üzerine yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve söz konusu faturaları tahsil eden Aras EDAŞ'la irtibata geçildi. KDK uzmanlarıyla kurum ve şirket yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde başvurucu ve onun durumunda olan vatandaşlardan hukuka aykırı olarak tanzim edilen faturalar iptal edildi. Tahsil edilen fatura bedellerinin kullanıcılara gecikme zammı ile birlikte iade edilmesiyle sorun hakkında dostane çözüm kararı verildi.

 

Yorumlar