Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Ersun Yanal'dan derbi mesajı! 'Bunları yaparsak istediğimizi elde ederiz!'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş derbisinden önce sarı-lacivertli futbolculara uyarılarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 17:32

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında uygulayacağı planı büyük ölçüde belirledi. Yardımcıları ile birlikte ezeli rakiplerini teknik olarak analiz eden teknik direktör Ersun Yanal, galibiyetin şifresinin sakin kalmak ve akıllı oynamaktan geçtiğini söyledi.

Beşiktaş'ın seyircisi önünde oynayacağı için psikolojik faktörleri de kullanmak isteyeceğini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı bu oyuna gelmemeleri gerektiğini belirtti. Oyuncularından soğukkanlı olmalarını isteyen Yanal şu öğütlerde bulundu.

"Biz büyük maçları hep iyi oynayan, derbi ustası bir takımız. Bu tip karşılaşmalarda ilk 15 dakika her zaman çok önemlidir. Rakibin hızını keserek, akıllı hücumlarla sonuca gideceğiz. Tribün atmosferinden sakın etkilenmeyin. Gereksiz kart görmeyin. Sakin olun ve temponuzu 90 dakikaya yayın. Bunları yaparsak istediğimizi elde ederiz."

1.5 YILLIK ÖZLEM BİTSİN

Kanarya ligde yaklaşık 1.5 yıldır derbi maç kazanamıyor. En son geçen sezon 23 Eylül 2017'de Beşiktaş'ı Giuliano ve Vincent Janssen'in golleriyle Kadıköy'de 2-1 yenen sarı-lacivertliler; daha sonra Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı 7 karşılaşmada 5 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.


Yorumlar