Anasayfa /  Spor

Erol Bulut resmen Fenerbahçe'de

teknik direktör'nin yeni teknik direktörü, Alanyaspor'dan ayrılan Erol Bulut oldu.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2020 18:41

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine Erol Bulut'u getirdiğini açıkladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25 yıl önce Çubuklu formamızı ilk kez giyen, tarihimizin en anlamlı ve unutulmaz şampiyonluklarından biri olan 1995/96 şampiyonluğumuzu getiren golün pasının sahibi olan Erol Bulut, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü olarak camiamıza geri dönüyor.

1995/99 yılları arasında 4 sezon boyunca Kulübümüze hizmet eden, formamızla çıktığı 136 maçta 11 gol atan ve Fenerbahçe hikayesinin ardından kariyerine başka takımlarda devam ederek futbolu bıraktıktan sonra Teknik Direktörlük kariyerine adım atan Erol Bulut, Çubuklu'ya Teknik Direktörümüz olarak yeniden merhaba diyor. 

Yuvana hoş geldin Erol Bulut.

Fenerbahçe Ailesi olarak saha dışında camiamızın eşsiz desteği ve güveni, saha içerisinde yakalayacağımız birlik, beraberlik, takım ruhu ve mücadeleyle birlikte eşsiz zaferlere ve kupalara yürüyeceğimize inancımız tam."

Fenerbahçe sezona Ersun Yanal yönetiminde başlamış fakat beklenen sonuçların gelmemesi nedeniyle tarafların yolları mart ayının başında ayrılmış, sezonu yedinci sırada bitiren Sarı Kanarya sezonu Tahir Karapınar yönetiminde tamamlamıştı.

Önce Yeni Malatyaspor, ardından Alanyaspor'la dikkat çekici bir performans gösteren Erol Bulut, Akdeniz ekibini bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe gibi devlerin önünde beşinci sıraya taşıdı. 45 yaşındaki antrenör, ayrıca, bu sezon Alanyaspor'u Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseltti fakat kupayı Trabzonspor'a kaptırdı.

Bulut, futbolculuk döneminde 1995 - 1999 yılları arasında dört sezon boyunca Fenerbahçe formasını terletti.

Yıldızı parlıyor

Başarılı teknik adam Erol Bulut, üç sezon önce başladığı teknik direktörlük kariyerinde özellikle 2019-2020'de Aytemiz Alanyaspor'un başında gösterdiği performansla büyük beğeni topladı.

Turuncu yeşilliler, 45 yaşındaki Bulut yönetiminde geride kalan sezonu 5. sırada bitirdi, UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

Başarılı teknik adam, 2019-20 sezonunda Akdeniz temsilcisiyle 34 Süper Lig karşılaşmasında 16 galibiyet, 9 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşadı. 57 puan toplayan Alanyaspor'un, maç başına puan ortalaması 1,68 olarak gerçekleşti.

Ayrıca Bulut, teknik adamlık kariyerinde ilk defa Ziraat Türkiye Kupası'nda final heyecanını Alanyaspor ile geride kalan sezon yaşadı.

Kulüp tarihinde ilk kez kupada finale çıkan Alanyaspor, rakibi Trabzonspor'a 2-0 yenildi.   

Yeni Malatyaspor karnesi

Erol Bulut, Aytemiz Alanyaspor'dan önce iki sezon Yeni Malatyaspor'u çalıştırdı. 

Yeni Malatyaspor'daki ilk sezonu olan 2017-18'de Bulut, 28 lig mücadelesinde takımının başında yer aldı. 

Sarı siyahlılar, bu karşılaşmaların 9'unu kazandı, 9'unda berabere kaldı, 10'unu ise kaybetti. Söz konusu mücadelelerde 36 puan toplayan Malatya ekibinin maç başına puan ortalaması 1,29 oldu.

Bulut, 2018-19 sezonunda ise Yeni Malatyaspor'un başında 29 Süper Lig mücadelesine çıktı.

Sarı siyahlı ekip, bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 8 beraberlikle 38 puanı hanesine yazdırdı. Malatya temsilcisinin Bulut yönetimindeki maç başına puan ortalaması 1,31 olarak gerçekleşti.

Teknik adamlık kariyerinde Süper Lig'de toplam 91 maçı geride bırakan Erol Bulut, bu karşılaşmalarda çalıştırdığı takımlarla 35 galibiyet, 26 beraberlik, 30 mağlubiyet yaşadı.

Yorumlar