Anasayfa /  Ekonomi

Erdoğan'ın döviz açıklamaları sonrası piyasalar hareketlendi

Piyasalardaki yangın dinmiyor... İşte Türk Lirası karşısında değer kazancında rekor üstüne rekor kıran piyasalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlere ilişkin “Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz" açıklamasına da yükselişle tepki verdi.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2021 13:41

Cumhuriyet tarihinin rekorlarını peş peşe kıran dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. 

Merkez Bankası'nın 7 yıl aradan sonra yaptığı müdahalelere de tepkisi kısıtlı kalan piyaslarda döviz de emtialar da zirvede. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ekonomi yönetiminin düşük faizlerle kredi maliyetlerini düşürmek dışında bir politika gütmediğini açıkça beyan etmesi TCMB'nin faiz artırımı gibi doğrudan araçlar kullanmasını engelleyerek TL'nin toparlanmasını zorlaştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan kur ataklarını tersine çevireceklerine inandıklarını belirterek, düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceklerini söyledi. Döviz kurundaki hareketliliği 'manipülasyon' olarak değerlendiren Erdoğan, ''DDK bu işin arkasında kimler olduğunu araştırıyor'' açıklamasında bulundu.

  RİSK PRİMİ EN YÜKSEK SEVİYEDE

Türkiye'nin risk primini gösteren beş yıllık CDS'leri dün 6 baz puan düşüşle 531/540 baz puana inmesine karşılık Kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyede kalmaya devam etti.

DOLAR, EURO VE STERLİN

Dolar 13,67 TL'den, Euro 15,45 TL'den, Sterlin ise 18,07 TL'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,6570 lira, avronun satış fiyatı ise 15,3370 lira olmuştu.

ALTIN VE GÜMÜŞ

Onsu 1.792 dolar olan altında, gram altın 780/787, çeyrek altın 1.266/1.292, Cumhuriyet altını ise 5.208/5.263 TL alış satış fiyatıyla işlem görüyor.

Gümüş de 9,88 TL'den fiyatlanıyor.

BITCOIN VE ETHEREUM

Kripto para piyasalarında ise Bitcoin 50 bin 469 dolardan, Ethereum ise 4 bin 370 dolardan fiyatlanıyor.

Etiketler döviz dolar
Yorumlar