Anasayfa /  Güncel

Erdoğan'dan yerli otomobilin tanıtım töreninde önemli açıklamalar

Yerli otomobilin tanıtıldığı törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçekleşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz" dedi.

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2019 16:08

Türkiye'nin teknoloji harikası elektrikli yerli otomobili görücüye çıkıyor. Tanıtım töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devrim otomobilini önünü kesmeyi başardılar ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçekleşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçekleşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bizim amacımız tasarımcılarımızın emekleriyle yoğurulan, tüm hakları bize ait olan bir otomobile sahip olmaktı.

 

"MÜHENDİSLERİMİZ GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI"
Bu iş için mühendislerimiz gecesini gündüzüne kattı, evinden, çocuğundan ayrı kalma pahasına çalıştı, çabaladı. Bunların bir kısmı da yurt dışındaki prestijli işlerini bırakıp, vatanlarına dönen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Ki CEO'muz böyle bir arkadaşımız, kendisine özellikle teşekkür ediyoruz. Fakat bu süreçte sessiz ama derinden gidildi. Ön gösterim araçlarını 2 sene evvel söz verdiğimiz gibi bugün ilk kez sizinle paylaşıyoruz. 2 mega projeyi aynı anda gerçekleştiriyoruz.

"ÖZELLİKLE BU MEKANI SEÇTİK"
İçinde bulunduğumuz bu mekanı da özellikle seçtik. Burası Türkiye'nin bilişim vadisi. Burası Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü. Aslında biz bu tarihi günde iki mega projeyi aynı anda hayata geçiriyoruz. Hem bilişim vadimizin resmi açılışını gerçekleştiriyor, hem de otomobilimizin öngösterimini sizlerle paylaşıyoruz. 

 

"DEVRİN OTOMOBİLİNİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER"
Türkiye yaklaşık 60 yıldır yerli otomobil hayalinin peşinde koştu. Daha önceki uçak, silah, motor projelerinin sürdürülmesi halinde bugün Türkiye bambaşka bir yerde olacaktı. Motor meselesini kökten çözmüş olacağız. Devrim otomobilini önünü kesmeyi başardılar ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

ASGARİ ÜCRETE İLK YORUM
Biz asgari ücreti hiç bir zaman enflasyonun altında vermedik. Bu çark dönecek arkadaş. Bizim sözümüz ne asgari ücretle işçimizi ezdirmemek. Ezdirmedik bu zamana kadar, ezdirmeyeceğiz. 2002'ye göre reel olarak yüzde 154 olarak yükselmiş bulunuyor. Öyle bir kampanya yürütüyorlar ki fabrikalar çalışmasın istiyorlar."

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar