Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan Arınç'a 'fitne ateşi' göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın HDP Eş Başkanı Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesine yönelik açıklamalarına ilişkin "Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilemez. Yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 22 Kasım 2020 15:44

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, HaberTürk TV'de katıldığı programda, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini ve Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini söylemişti.

"TUTUKLULUK CEZAYA DÖNÜŞMEMELİ"
Hakkında açılan 30'dan fazla dava nedeniyle Kasım 2016'dan bu yana tutuklu olan Demirtaş ile ilgili olarak "Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı 'Devran' isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun" diyen Bülent Arınç, 2019 yılında basılan kitabın Demirtaş olmasa bile "Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerine kafalar çok şeyler değiştireceğini" belirtmişti.

 

 

"HALA TUTUKLU OLMASINA HAYRET EDİYORUM"
Osman Kavala hakkında tartışma yaratan açıklamalarda bulunan Arınç, Kavala'nın tutukluluğu konusunda ise "Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

AÇIKLAMASINDA ERDOĞAN'IN DA İSMİNİ GEÇİRMİŞTİ
Bülent Arınç ayrıca, hem kendisinin hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün adaletten yana olduklarını ve adil yargılama istediklerini ancak hakimlerin yanlış yaptığını da sözlerine eklemişti.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ: GEZİ EYLEMLERİNİ FİNANSE EDENLERİN SAVUNUCU OLAMAYIZ
AK Parti 7. Olağan Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop İl Kongrelerine online olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'ın bu sözlerine de yanıt verdi.

 

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından savunulmaz.

CHP'nin ve arkasındaki mahfillerin arkasındakilerin dümen suyuna girenler, siz kendi pazarlıklarınızla uğraşın. Düşün bu milletin yakasından. Türkiye'yi dışarı şikayet edenler, dün söylediğini bugün yalanlayanların sonu hüsran olacaktır.

"FİTNE VE FESAT GİRİŞİMLERİNİ REDDEDİYORUZ"
Gezi eylemlerini finanse edenlerin savunucusu olamayız. Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan, bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık, bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır elbette eksiklerimiz olmuştur, hatalarımız da olmuştur. Samimiyetimizi, hizmetlerimizi, vizyonumuzu kimse sorgulayamaz. Bugün de tüm samimiyetimizle çareyi milletimizde arıyoruz. Fitne ve fesat girişimlerini reddediyoruz.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE KOL KOLA YÜRÜYENLERLE BİRLİKTE OLAMAYIZ" 
Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani'yi unutamayız. Bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenleri savunamayız"

Yorumlar