Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan Suriye açıklaması! "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz." dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2019 11:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane mitinginde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İstanbul’un yönetimine talip olup da Kağıthane’yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize eminim. Bu seçim dönemi hem yurt içinde hem de yurt dışında ülkemize ve milletimize yönelik niyetlerin heveslerin projelerin tüm açıklığı ile ortaya çıkmasına vesile oldu.

Ekonomiyi biz yönetiyoruz. Belediye Başkanları mı ekonomiyi yönetecek. Ekonominin patronu, şu anda Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak benim. Türkiye’de maalesef bu seçimde Kandil, Pensilvanya değerlendirme yapıyor. Oradan gelen talimatlarla listeler hazırlanıyor. Belediye başkan adayları belediye meclis listeleri buna göre hazırlanıyor.

Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı biz bu ittifakı 15 Temmuz’da kurduk. PKK terör örgütlerinin mensuplarını biz Cudi’de Gabar’da Kandil’de Tendürek’te vurduk, vurmaya da devam edeceğiz. Milletimin huzurunu kaçıranlara bu ülkede fırsat vermeyeceğiz.

Seçimler nedeniyle ülkemize yönelik saldırıların artmasının gayesi büyük güçlü Türkiye’nin yolunu kapatmaktır. Bu ülkede ne patlıcan sıkıntısı ne patates, ne domates sıkıntısı var. Hemen biz tanzim satışları kurduk bir anda fiyatlar düştü mü? Şu anda bunlar gündemde mi? Olay bu kadar basit.

IMF’ye borcumuz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolardı. Taksitleri ödedik ve Mayıs 2013’te ilişkimizi bitirdik. Artık bunlarla bir işimiz yok. ABD’den insansız hava aracı almıyoruz. Çünkü artık kendimiz üretiyoruz. Her türlü baskıya boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Artık biz O eski Türkiye’ydi. Ne yapsalar boş, bu millete bir daha şehit başbakan Adnan Menderes ve onun acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada çözeceğiz. Bu milletin ekmeğine aşına işine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmeye de o kadar kararlıyız.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için verdikleri destek karşılığında eş başkanlıktan bahsediyorlar. İşte Kandil'e sırtını dayayanlar bu.

Sadece İstanbul'a 255 katrilyon yatırım yaptık. Niye? Biz bu millete aşığız. Biz bu milletin dertlisiyiz. İşte bu eserlerle biz buları gösteriyoruz.

Eskiden Avrupa'da çalışanlar ülkelerine dönerken çikolatalarla, tatlılarla dönüyordu. Şimdi böyle bir şey var mı? Yok. Artık ülkemizde her şey var. Daha da iyi olacak inşallah.

Yarın sandıklara gitmeyi ihmal etmiyoruz. Kale içeriden fethedilecek. Sandığa gitmeyenleri, muhakkak de sandığa alıp götüreceğiz.

Ne diyor? Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Bir kadın çıkıp, "Biz sırtımızı YPG'ye PKK'ye dayıyoruz" diyor. Biz de sırtımızı milletimize dayıyoruz farkımız bu. Onun için durmak yok yola devam.

DEVAMI GELİYOR...


Yorumlar