Anasayfa /  Güncel

Erdoğan, yerli helikopter motoru teslim töreninde konuşma yaptı

Recep Tayyip Erdoğan, İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2020 14:10

İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün teslim töreni bugün gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle..

İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU TEİ TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Alt Sistemler Dairesi önderliğinde yürütülmekte olan proje kapsamında, bir yandan ülkemizde gaz türbinli motor tasarım, geliştirme ve test altyapıları oluşturulurken, diğer yandan da Özgün Helikopter’e entegre edilebilecek, 1400 shp gücünde, tip sertifikası alınmış özgün ve millî motor, TEI tarafından geliştiriliyor.

Turboşaft Motor Geliştirme Projesi 8 yıllık bir proje olup, tamamı TEI çalışanlarından oluşan ve TEI’nin Eskişehir, Ankara ve İstanbul Mühendislik Ofisleri'nde bulunan yaklaşık 250 kişilik bir mühendislik ekibi projede çalışıyor.

 T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından geliştirilmekte olan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin motor ihtiyacını yerli ve millî imkânlarla karşılamak üzere, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI)’nin yürütmekte olduğu Turboşaft Motor Geliştirme Projesi (TMGP) kapsamında kurulacak test altyapıları için TEKFEN Mühendislik A.Ş. ile TEI arasında iş birliği sözleşmesi imzalanmıştı.

Ayrıntılar geliyor..

Yorumlar